NATO vytvorí nové bojové skupiny. Jedna bude na Slovensku!

NETKY.SK • 23 Marec 2022, 14:56 • 2 min
NATO vytvorí nové bojové skupiny. Jedna bude na Slovensku!

BRUSEL - Lídri krajín Severoatlantickej aliancie (NATO) by sa mali na štvrtkovom summite dohodnúť na posilnení východného krídla aliancie rozmiestnením štyroch nových bojových skupín v Bulharsku, Maďarsku, Rumunsku a na Slovensku. Uviedol to v stredu generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

slovakia

left justify in out

„Očakávam, že lídri budú súhlasiť s posilnením postavenia NATO vo všetkých oblastiach, s výrazným posilnením prítomnosti vo východnej časti aliancie na súši, vo vzduchu a na mori,“ povedal Jens Stoltenberg a dodal, že s novými bojovými skupinami a už existujúcimi silami v troch pobaltských krajinách a v Poľsku bude mať NATO osem mnohonárodných skupín pozdĺž východného krídla aliancie.

 

img

Zuzana Čaputová a Jens Stoltenberg

 

Stoltenberg zároveň vyhlásil, že ukrajinská kríza ukázala, že NATO musí z dlhodobého hľadiska obnoviť svoju odstrašujúcu a obrannú pozíciu.

 

TASR o tom informovala na základe tlačového brífingu šéfa NATO a informácií od agentúr AFP a Reuters.

 

Prečítajte si tiež: Srbsko odmieta kroky Západu voči Rusku. Zvolilo inú stratégiu!

 

Prezidentka Zuzana Čaputová sa vo štvrtok zúčastní na mimoriadnom samite lídrov NATO v Bruseli. Na diaľku sa naň pripojí aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. TASR o tom informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec. Po online samite lídrov NATO, ktorý sa konal 25. februára 2022, ide už o druhý mimoriadny samit aliancie od začiatku ruskej vojenskej invázie na Ukrajine,“ dodal.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies