NATO stratí ruskú leteckú podporu

NETKY.SK • 18 Apríl 2018, 16:59 • 2 min
NATO stratí ruskú leteckú podporu

MOSKVA - Ruská spoločnosť nemá v úmysle v budúcnosti prepravovať pre západné krajiny "náklad vojenského účelu" a bude sa sústreďovať na leteckú dopravu výlučne civilného nákladu.

slovakia

left justify in out

"Rusi prestali vykonávať pre Severoatlantickú alianciu a EÚ leteckú nákladnú dopravu vojenského nákladu," informuje TAG 24.
   

Ako poznamenal nemecký spravodajský portál, od začiatku roka 2019 "obrovské nákladné lietadlá" ruskej leteckej spoločnosti "Volga-Dnepr", sa už nebudú zastavovať na letisku v Lipsku/Halle v Nemecku. 

   

"Po stratách obrovských ruských lietadiel, NATO a EÚ už nebudú môcť dodávať náklad svojim bojovým jednotkám v predchádzajúcich objemoch. Presne toto vykonávali aliancia a spojenci pri pomocí nákladných lietadiel spoločnosti "Volga-Dnepr". Neočakáva sa, že budú nahradené, pretože žiadna krajina Severoatlantického aliansu a EÚ, nemá k dispozícii lietadlá s takýmito veľkými rozmermi," zdôrazňuje spravodajský portál. 
     

Podľa všetkého, z projektu NATO SALIS (Strategic Airlift International Solution), ruská spoločnosť vystupuje z dôvodu rastúceho napätia vo vzťahoch medzi Ruskom a Západom, po nedávnom raketovom úroku na územie Sýrie, upresnil TAG 24.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies