Donnarumma je v PSG nespokojný, zachráni ho Juventus?

NETKY.SK • 15 November 2021, 16:15 • 2 min
Donnarumma je v PSG nespokojný, zachráni ho Juventus?

PARÍŽ – Po letnom prestupe Gianluigiho Donnarummu do parížskeho St. Germain sa zdalo, že si mladý brankár podmaní svet. V súčasnosti je však situácia opačná a majster Európy nemá v klube na ružiach ustlané.

slovakia

left justify in out

Donnarumma sa v lete s Talianskom tešil zo zisku majstrovského titulu na európskom šampionáte, navyše bol vyhlásený za najlepšieho gólmana turnaja. Jeho rozhodnutie opustiť po prvýkrát v kariére AC Miláno však vzbudilo veľkú nevôľu fanúšikov, ktorí mu spoločne s agentom Minom Raiolom vyčítali, že uprednostnil lepšiu ponuku bohatého francúzskeho klubu.

 

 

V Miláne začal Donnarumma pravidelne nastupovať v sezóne 2015/2016. Následne sa stal neotrasiteľnou jednotkou v bráne a aj napriek mladému veku potvrdzoval svoje kvality. Za milánsky veľkoklub odchytal 251 zápasov. AC sa síce svojmu klenotu pokúšalo ponúknuť novú, vylepšenú zmluvu, obe strany sa však nedokázali dohodnúť na plate. Situáciu okamžite využilo vedenie PSG, ktoré s Donnarummom podpísalo kontrakt na 5 rokov.

 

Po jeho prestupe do Paríža však v bráne dostával na prekvapenie všetkých aj naďalej prednosť veterán Keylor Navas. V posledných týždňoch sa síce z pohľadu Donnarummu situácia trochu zmenila k lepšiemu, aj tak však nemôže byť spokojný. Dvadsaťdvaročný brankár má vo všetkých súťažiach na konte len sedem štartov, zatiaľ čo Navas odchytal jedenásť duelov.

 

 

„Môj výkon to neovplyvňuje. Mne osobne to ale vadí, pretože som na to nebol zvyknutý. Vždy som nastupoval pravidelne a vysedávanie na lavičke niekedy bolí. Ostávam však pokojný a verím, že sa situácia vyjasní.“

 

Donnarumma už údajne prezradil svojmu agentovi, aby mu v zimnom prestupovom období hľadal nový klub, pretože chce pravidelne chytať. Vážnym kandidátom je turínsky Juventus, ktorý mohol talianskeho reprezentanta získať už v lete, plány sa však zmenili po návrate Massimilliana Allegriho na lavičku.

 

 

Donnarumma v talianskej reprezentácii debutoval ako 17-ročný v priateľskom zápase proti Francúzsku a doteraz odchytal 33 zápasov. Po úspechu na EURE 2020 by mal byť jednou z hlavných defenzívnych zbraní azúrových na budúcoročných majstrovstvách sveta v Katare. Zaujímavosťou je, že brankárom je aj jeho starší brat Antonio, s ktorým spoločne pôsobili v AC Miláno. Donnarumma sa niekoľkokrát vyjadril, že jeho najväčším futbalovým idolom je Gianluigi Buffon.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies