V Londýne na budúci rok otvoria nové Múzeum Shakespeara

NETKY.SK • 22 Apríl 2023, 15:00 • 2 min
V Londýne na budúci rok otvoria nové Múzeum Shakespeara

LONDÝN - Nové múzeum venované životu anglického dramatika a básnika Williama Shakespeara otvoria na budúci rok vo východnom Londýne.

slovakia

left justify in out

Múzeum Shakespeara (The Museum of Shakespeare), ako znie názov tejto inštitúcie, bude stálou interaktívnou expozíciou v štvrti Shoreditch na mieste, kde boli objavené pozostatky alžbetínskeho divadla Curtain Theatre. Múzeum sa bude zameriavať na kultúru Londýna v 16. storočí, ako aj na život a inšpirácie tohto slávneho literáta. "Bude to Shakespeare, akého ste ešte nezažili," uviedol spoluzakladateľ projektu Harry Parr.

 

Curtain Theatre bolo počas Shakespearovho života (1564 - 1616) kultúrnym a spoločenským centrom. Hrávali sa v ňom jeho hry Henrich V. a Rómeo a Júlia. Archeologickým výskumom na tomto mieste v rokoch 2011 - 2016 boli objavené pozostatky divadla, ktoré budú po prvýkrát sprístupnené verejnosti ako súčasť pripravovaného múzea. Múzeum Shakespeara navrhlo kreatívne štúdio Bompas & Parr v spolupráci s Londýnskym archeologickým múzeom (MOLA) a úradom pre kultúrne dedičstvo Historic England. Návštevníci múzea si budú môcť prostredníctvom série interaktívnych výstav a workshopov vrátane premietanej rekonštrukcie divadelnej budovy vychutnať "pohľady, vône, zvuky a ľudí", ktorí inšpirovali Shakespeara, uviedli tvorcovia. Otvorenie múzea je naplánované na jar 2024. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies