Ostré vyjadrenie Igora Matoviča na adresu Zuzany Čaputovej!

NETKY.SK • 19 December 2021, 17:55 • 2 min
Ostré vyjadrenie Igora Matoviča na adresu Zuzany Čaputovej!

Minister financií a líder koaličného hnutia OĽaNO Igor Matovič tvrdí, že nikto viac neznižuje autoritu premiéra Eduarda Hegera ako prezidentka Zuzana Čaputová.

slovakia

left justify in out

„Pri každej možnej príležitosti podsúva ľuďom, že by ju mal mať väčšiu. Zákerné vopred vykalkulované zlomyseľné opakované bozky smrti," napísal Matovič na sociálnej sieti.

 

 

Prezidentka by podľa jeho slov mala "namiesto sústavných podrazov v ťažkej kríze" premiérovi pomáhať. „Samozrejme, ak by jej išlo viac o dobro Slovenska, ako svoj falošný strojený obraz pre ľuďmi," poznamenal líder OĽaNO, ktorý bol v minulosti tiež premiérom.

 

img

 

Čaputová v nedeľnej diskusnej relácii V politike na TA3 vyhlásila, že Slovensko zo strany vlády potrebuje silnejšie líderstvo, pretože je v kríze. Na túto tému sa bavili aj s premiérom Hegerom a upozornila ho, že Slovensko je v zvládaní pandémie ochorenia COVID-19 na najhorších priečkach na svete.

 

„Je tu jasný signál toho, že niečo tu nie je dobré. Samozrejme, bolo by veľmi zjednodušené povedať, že toto je vina vládnej koalície, ale tak to určite nie je. V každom prípade politickú zodpovednosť nesie vláda a kľúčovou osobou je Eduard Heger," uviedla s tým, že v tomto zmysle ho chcela vyzvať na posilnenie jeho pozície.

 

img

 

Matovič nebol podľa hlavy štátu lepším lídrom pri zvládaní pandémie. Krajine podľa prezidentky neprospieva, pokiaľ z vládnej koalície vzíde nápad, ktorý v nej nie je dohodnutý. Ako tvrdí, často chýba jednotné stanovisko koalície.

 

Problémom podľa nej je, ak sa z odborných názorov stanú politické témy. To, že politici spochybňujú odborníkov, niektorí členovia vlády kritizujú opatrenia prijaté vládnym kabinetom či niektorí ministri prídu s nápadom a iných tlačia k múru, je podľa Čaputovej oslabenie boja s pandémiou a do riadenia vnáša chaos.

 

Možno vás zaujme: Prezidentka: Životný príbeh Václava Havla ukazuje, že ideály do politiky patria

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona