Namiesto portrétov vodcov zachránila matka z horiaceho domu deti, hrozí jej väzenie

NETKY.SK • 14 Január 2020, 18:17 • 2 min
Namiesto portrétov vodcov zachránila matka z horiaceho domu deti, hrozí jej väzenie

Obrazy bývalých severokórejských vodcov Kim Ir-sena a Kim Čong-ila musia zdobiť každú domácnosť v KĽDR. Ak o ne nie je dobre postarané, hrozí majiteľovi trestné stíhanie, prípadne pobyt v pracovnom tábore a väzenie. Práve to hrozí matke, ktorá pred obrazmi uprednostnila svoje deti, ako uviedol server Daily NK.

slovakia

left justify in out

Ku kontrole obrazov bývalých vodcov sú do domácností vysielaní inšpektori. V prípade, že na mieste zistia pochybenia, hrozia majiteľom tvrdé tresty. Zreteľ sa evidentne neberie ani v závažných prípadoch, ako je požiar domu.

 

Požiar vypukol v dome v provincii Severný Hamgjong a v plameňoch uviazli deti jednej z dvoch matiek, ktoré v dome so svojimi rodinami žili. Kým obrazy sa jednej z nich podarilo zachrániť vďaka pomoci mladého farmára, ktorý sa stal pre režim hrdinom, druhá z matiek už to šťastie nemala. Uprednostnila totiž záchranu svojich detí.

 

 

Susedia sa boja
Tým sa však dostala do problémov a teraz jej podľa juhokórejských zdrojov hrozí dlhé väzenie a tvrdý pracovný tábor. Rovnako nemá prístup k svojim deťom v nemocnici, ktoré nutne potrebujú antibiotiká.

 

Hoci ostatné rodiny by chceli podľa tamojších zdrojov matke pomôcť, boja sa akejkoľvek spojitosti, pretože tušia, že trest ženu neminie. Vzhľadom k prebiehajúcemu vyšetrovaniu nemôže žena pracovať, a zháňať tak prostriedky pre živobytie, dodal juhokórejský server NK Times, ktorý má dianie v susednej krajine sledovať vďaka tajným informátorom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies