Strana Za ľudí rokovala s premiérom Matovičom o jeho odchode. Loptička je na jeho strane, tvrdí Žitňanská

NETKY.SK • 16 Marec 2021, 14:51 • 2 min
Strana Za ľudí rokovala s premiérom Matovičom o jeho odchode. Loptička je na jeho strane, tvrdí Žitňanská

BRATISLAVA - Poslanecký klub strany Za ľudí sa dnes stretol s premiérom Igorom Matovičom (OĽaNO).

slovakia

left justify in out

Predsedníčku klubu Janu Žitňanskú mrzí, že takéto stretnutie bolo až dnes. Ako povedala médiám, od predsedu vlády by sa dalo čakať, že ho bude iniciovať skôr, keďže kríza trvá dlhšie. Čo bude ďalej, je podľa jej slov v rukách Igora Matoviča.

„Dali sme najavo naším uznesením, že si myslíme, že najlepším riešením je odchod pána premiéra. Chceme rekonštrukciu vlády na pôdoryse tejto koalície. Nechceme predčasné voľby v žiadnom prípade. Nemyslíme si, že menšinová vláda je riešením,” povedala s tým, že „loptička” je teraz na strane premiéra.

 

Súvisiaci článok: REPORTÁŽ Ak Igor Matovič neodstúpi z funkcie premiéra, strana Za ľudí končí v koalícii!

 

Verí, že v záujme krajiny a upokojenia situácie príjme rozhodnutie, ktoré bude štátnické. Žitňanská si vie len ťažko predstaviť pokračovať pod vládou Igora Matoviča.

Štátny tajomník ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Vladimír Ledecký (Za ľudí) povedal, že cieľom stretnutia nebolo sa na niečom dohodnúť, ale jasne definovať svoje postoje. Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí) doplnil, že premiér aj Za ľudí majú rovnaký záujem, a to aby neboli predčasné voľby.
 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZÁCIA: Krajniak končí na poste ministra! O svojej demisii už informoval aj prezidentský palác



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona