NAKA zadržala bývalého policajného prezidenta T. Gašpara

NETKY.SK • 11 August 2023, 09:36 • 2 min
NAKA zadržala bývalého policajného prezidenta T. Gašpara

Bratislava - Policajti Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržali v piatok bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara. Na sociálnej sieti o tom informoval jeho syn Pavol Gašpar aj líder Smeru-SD Robert Fico.

slovakia

left justify in out

Róbert Fico označil zadržanie Gašpara za prejav zúfalstva a "chrapúnstva" NAKA a Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). "Na takýto útok proti najsilnejšej opozičnej politickej strane šesť týždňov pred voľbami neexistuje žiadny iný dôvod, len poškodenie Smeru-SD a pomsta Tiborovi Gašparovi za jeho usilovné odkrývanie špinavostí NAKA a ÚŠP," napísal Fico na sociálnej sieti. Považuje to za "hrubý nedemokratický zásah" do priebehu volieb. Gašpar je na deviatom mieste kandidátnej listiny Smeru-SD do parlamentných volieb. "Vo veci, v ktorej vykonáva dozor prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry, vykonáva v súčasnosti úkony polícia, preto sa k nej nebudeme vyjadrovať," povedala pre TASR hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies