Arsenalu sa podarilo uspieť nad veľkým súperom

NETKY.SK • 2 Január 2020, 10:17 • 2 min
Arsenalu sa podarilo uspieť nad veľkým súperom

LONDÝN - Nový tréner Arsenalu Mikel Arteta dokázal so svojím tímom konečne uspieť. Podarilo sa mu to na domácej pôde a hneď proti ťažkému súperovi.

slovakia

left justify in out

Výhra proti silnému súperovi

Vďaka výhre nad Manchestrom United 2:0, sa im po prvýkrát v sezóne podarilo zdolať tím, ktorý sa nachádza v hornej časti tabuľky Premier League.  

"The Gunners" sa výhry dočkali po štyroch remízach a piatich prehrách proti niektorému mužstvu z top 10.

 

 

Nový tréner je maximálne spokojný

Celkovo len druhú výhru v šestnástich dueloch vybojovali gólmi, o ktoré sa postarali už v prvom polčase letná posila Nicolas Pepe a obranca Sokratis Papastathopoulos. "Som veľmi spokojný s výkonom a ešte spokojnejší s výsledkom. Videl som všetko, čo som chcel na ihrisku vidieť," vyjadril sa novopečený tréner Arteta. Výhru si Arsenal cení ešte o to viac, pretože figuruje na desiatej priečke so štvorbodovým odstupom na piaty Manchester United. 

 

img

 

Návrat na Emirates Stadium

Tridsaťsedemročný španielsky kouč pôsobil na Emirates Stadium ako hráč v rokoch 2011 až 2016. Po ukončení aktívnej kariéry bol tri roky asistentom Pepa Guardiolu v Manchestri City, do bývalého klubu sa vrátil v novej úlohe koncom decembra, keď nahradil dočasného trénera Freddieho Ljungberga. Pri Artetovom debute na domácom štadióne prehral Arsenal s londýnskou Chelsea 1:2.

 

img

 

Strata Pogbu bola citeľná

Hosťom chýbal stredopoliar Paul Pogba a bez neho si nevedeli poradiť s postupným zakladaním útokov, pokiaľ sa nedostali do rýchleho brejku. "Keď sme inkasovali prvý gól, domácim narástli krídla. Boli lepším mužstvom, hrali agresívne a ťažko sme im odoberali loptu," povedal hosťujúci tréner Ole Gunnar Solskjaer.

 

img

 

Arsenal v plnej útočnej sile

Jeho náprotivok postavil do ofenzívy prvýkrát naraz Pepeho, Pierrea-Emericka Aubameyanga, Alexandrea Lacazettea aj Mesuta Özila a Arsenalu sa tento krok vyplatil. Pepe, ktorý prišiel v lete za 72 miliónov libier z Lille, si pripísal ešte len druhý gól v Premier League z hry.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies