Minister Raši zastavil vydávanie Remišovej propagačného časopisu Lepšie Slovensko

NETKY.SK • 2 November 2023, 12:30 • 2 min
Minister Raši zastavil vydávanie Remišovej propagačného časopisu Lepšie Slovensko

BRATISLAVA - Minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši dnes zastavil vydávanie časopisu Lepšie Slovensko, ktorý ministerstvo platilo z eurofondov.

slovakia

left justify in out

„Už v minulosti sme kritizovali, že moji predchodcovia, najmä bývalá ministerka Veronika Remišová, tento časopis hrubo zneužila na svoju propagáciu pred voľbami. V prvom čísle, ktoré vyšlo vo februári, keď už bolo jasné, že idú predčasné voľby, mala štyri fotografie, v ďalších dvoch spolu päť,“ upozornil Raši. 

Časopis išiel do takmer pol milióna domácností v krajských mestách. „Aj distribúcia tohto časopisu, ktorý mal pôvodne informovať o realizovaných a plánovaných eurofondových projektoch, bola zle nastavená. Napríklad, vôbec sa nedostal ľuďom, ktorí žijú v menších mestách alebo obciach v regiónoch. A eurofondy sú predsa na to, aby sa životná úroveň v regiónoch vyrovnala životnej úrovni vo veľkých mestách,“ upozornil Raši.

 

Za 6 vydaní časopisu ministerstvo zaplatilo len za tlač a distribúciu spolu viac ako 350 000 eur s DPH. „Preto som dal pokyn, ak má ministerstvo propagovať eurofondy, nech to spraví tak, aby sa informácie dostali všetkým občanom,“ uzavrel Raši.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: MIRRI SR, Foto: SITA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies