Sekera strelil gól v slávnom Winter Classic pred viac ako 85 000 divákmi

NETKY.SK • 2 Január 2020, 09:19 • 2 min
Sekera strelil gól v slávnom Winter Classic pred viac ako 85 000 divákmi

DALLAS - Slovenský hokejový obranca Andrej Sekera strelil v novoročnom zápase NHL Winter Classic zároveň svoj premiérový gól v sezóne. Duel pod holým nebom na štadióne Cotton Bowl proti Nashvillu sledovalo 85 630 divákov, čo je druhá najvyššia návšteva v histórii zápasov NHL.

slovakia

left justify in out

Fanúšikov neodradila ani zima 

Na ľade sa hral veľmi atraktívny zápas. Stars ešte na konci druhej tretiny prehrávali 0:2, ale štyrmi gólmi za sebou dokázali skóre otočiť. Vybojovali tak svoj historicky prvý triumf v zápase na otvorenom štadióne. Gólom a asistenciou prispel k víťazstvu Dallasu Mattias Janmark, obranca John Klingberg si pripísal dve asistencie. Na štadióne namerali 12,7 stupňov Celzia - najvyššiu teplotu vzduchu v rámci doterajších novoročných zimných klasík.

 

 

Nepríjemný moment pre Nashville

Dôležitý moment prišiel už v 3. minúte, keď Corey Perry nešetrným zákrokom zasiahol hlavu Ryana Ellisa a obranca Nashvillu zamieril s podozrením na otras mozgu do šatne. Predators tak museli dohrávať stretnutie s piatimi bekmi. Útočník Stars dostal za faul lakťom 5 minút + do konca zápasu a tak v slávnej klasike takisto skončil.

 

 

Atmosféra gradovala

Krátko na to zamieril na trestnú lavicu aj Blake Comeau a Predators v následnej presilovke strelili dva góly, keď sa presadili Matt Duchene a Dante Fabbro. Atmosféra na ľade sa čoraz viac stupňovala, po zákroku Austina Watsona na Blakea Comeaua sa do seba pustili Radek Faksa s Colinom Blackwellom. 

 

 

Dallas sa nakoniec nakopol

Stars sa dostali do tempa až v druhej tretine. V jej závere znížil na 1:2 Comeau a na začiatku tretieho dejstva vyrovnal Janmark. Tréner "predátorov" Peter Laviolette zareagoval na nepriaznivý vývoj oddychovým časom, ale zabrzdiť gólovú smrť súpera sa mu už nepodarilo. V 46. minúte Alexander Radulov v presilovke prepálil Pekku Rinneho a poslal svoj tím prvýkrát do vedenia. O minútu a pol neskôr pridal štvrtý gól "hviezd" Sekera. Dallas slávil tretie víťazstvo za sebou, naopak Nashville v treťom zápase v rade vyšiel bodovo naprázdno.

 

 

Gól na otvorenom ľade 

Sekera sa stal siedmym slovenským hokejistom, ktorý si zahral v novoročnej zimnej klasike. Na otvorenom štadióne v rámci NHL sa však predstavil už v roku 2016, keď v drese Edmontonu slávil v rámci Heritage Classic víťazstvo 3:0 nad domácim Winnipegom. Proti Nashvillu odohral 17:28 minút, okrem gólu si pripísal aj plusku a prezentoval sa dvoma strelami.

 

 

O rok v Mineapolise

Počas zápasu vedenie NHL oznámilo, že o rok bude Winter Classic hostiť Minnesota Wild na štadióne Target Field v Minneapolise, domovskom stánku bejzbalového tímu Minnesota Twins. Meno súpera Wild zverejnia neskôr.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#twinsstadium #minnesotatwins #baseball⚾️

Príspevok, ktorý zdieľa Brooke Basquette (@brookedafawn),

 

NHL Winter Classic 2020:

DALLAS STARS - NASHVILLE PREDATORS 4:2 (0:2, 1:0, 3:0)

Góly: 39. Comeau (Dickinson, Lindell), 41. Janmark (Klingberg, Hintz), 46. Radulov (Klingberg, Benn), 47. SEKERA (Faksa, Janmark) - 6. Duchene (Forsberg, Josi), 8. Fabbro (Duchene, Josi). Brankári: Bishop - Rinne, strely na bránku: 35:33. 

Hralo sa na štadióne Cotton Bowl, 85 630 divákov.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona