Najväčší záujem o letné školy prejavil Prešovský kraj

NETKY.SK • 12 Júl 2021, 06:11 • 2 min
Najväčší záujem o letné školy prejavil Prešovský kraj

BRATISLAVA – Školy v Prešovskom kraji prejavili najväčší záujem o letné školy, v ktorých môžu žiaci dobehnúť zameškané učivo v dôsledku prerušenej prezenčnej výuky.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z údajov  Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Počas leta si celkovo plánuje upevniť svoje zručnosti a vedomosti 18 031 žiakov základných škôl (ZŠ) a viac ako tisíc stredoškolákov.

 

Rezort na tohtoročné letné školy vyčlenilo 422 500 eur. Minulý rok podporilo 244 projektov letných škôl sumou 375 800 eur.

V Prešovskom kraji sa do letných škôl prihlásilo 79 základných škôl a dve stredné školy (SŠ). Za ním nasledoval Banskobystrický kraj so 76 ZŠ a štyrmi SŠ, v Košickým kraji sa prihlásilo 66 ZŠ a tri SŠ.

 

Analýza Inštitútu vzdelávacej politiky ešte v apríli 2020 konštatovala na základe dát z medzinárodných testovaní a údajov Národného ústavu certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM), že ide o kraje, v ktorých je najmenej dostupný internet. Ten bol pritom kľúčový pre dištančné vzdelávanie.

Záujem evidovali aj v Žilinskom kraji, v ktorom letné školy zorganizuje 57 ZŠ a sedem SŠ. V Trenčianskom a Nitrianskom kraji sa zhodne prihlásilo 52 škôl.

 

Z Trnavského kraja sa prihlásilo osem SŠ, v rámci krajov ide o najvyšší počet prihlásených SŠ. V tomto kraji sa letné školy rozhodlo organizovať 27 ZŠ. V Bratislavskom kraji prihlášku na letnú školu podalo 17 ZŠ a tri SŠ.
 

Prečítajte si tiež: Ministerstvo školstva zadotuje letné školy. Na tento účel vyčlení takmer pol milióna eur



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies