Film Borat 2 pomôže propagovať cestovný ruch Kazachstanu

NETKY.SK • 29 Október 2020, 13:30 • 2 min
Film Borat 2 pomôže propagovať cestovný ruch Kazachstanu

Cestovné kancelárie v Kazachstane sa rozhodli na prilákanie turistov použiť novy film Borat 2. Napriek tomu, že krajina nie je vo filme prezentovaná v najlepšom svetle, v Kazachstane je mnoho miest, ktoré stoja za návštevu, veria cestovky.

slovakia

left justify in out

Fráza Very nice! z komédie o fiktívnom kazašskom novinárovi bude sloganom propagácie cestovného ruchu v Kazachstane.

 

23. októbra bola uvedená druhá časť komédie Borat o Boratovi Sagdievovi, ktorého si zahral britský komik Sasha Baron Cohen. Aj keď film zobrazuje Kazachstan ako zaostalú, rasistickú a sexistickú feudálnu krajinu, miestni touroperátori sa rozhodli situáciu využiť. Rozhodli sa, že vďaka filmu budú o krajine vedieť milióny ľudí.

 

 

Podpredseda Kazašskej štátnej spoločnosti pre cestovný ruch Kairat Sadvakasov uviedol, že fráza Very nice!, ktorú Borat vo filme často vyslovuje, "v krátkej a zapamätateľnej podobe ponúka ideálny opis obrovského potenciálu Kazachstanu".

 

V rámci reklamnej kampane s mottom Very nice! bolo natočené video, ktoré ukazuje všetky krásy Kazachstanu: zasnežené hory, modré jazerá, trhy s jedlom, modernú architektúru a miestnych obyvateľov v krojoch.

 

"Kazašská príroda je veľmi pekná, jedlo je veľmi dobré a tamojší ľudia, napriek Boratovým vtipom naznačujúcim opak, sú medzi najmilšími na svete," ubezpečuje Sadvakasov.

 

Video tiež ukazuje turistov, ako sa prechádzajú po horách, ochutnávajú fermentované konské mlieko na trhu, obdivujú architektúru a fotia sa s Kazachmi v tradičnom odeve. Turisti každú chvíľu opakujú Boratovu frázu Very nice!

 

 

"Boli by sme radi, keby sa každý divák, ktorý príde do Kazachstanu, presvedčil o tom a videl na vlastné oči: Boratova vlasť je lepšia, ako si o nej myslí," uzavrel Kairat Sadvakasov.

 

Reakcia na prvý film

Prvý film o dobrodružstvách kazašského novinára Borat: Nakúkanie do ameryckej kultúry na objednávku slavnoj kazašskoj národa bol uvedený v roku 2006.

 

Film obsahuje veľa hrubých vtipov o Kazachstane a jeho obyvateľoch. To spôsobilo negatívnu reakciu kazašských orgánov. Ministerstvo zahraničia krajiny odporučilo distribútorom, aby film v kinách neukazovali.

 

Úrady však neskôr uznali, že film poskytoval Kazachstanu dobrú reklamu a pritiahol k tejto krajine ďalšiu pozornosť. Prezident Nursultan Nazarbajev neskôr poznamenal, že s filmom treba zaobchádzať s humorom.

 

Mohlo by vás zaujímať: Borat sa vracia na scénu, tentoraz namiesto kín na internet

 

Borat vymenil výstredné plavky za rúško! Pokračovanie úspešnej komédie uzrie svetlo sveta už o pár dní



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies