Na zasadnutie G20 prišlo aj Rusko. Nečakaná reakcia!

NETKY.SK • 20 Apríl 2022, 21:18 • 2 min
Na zasadnutie G20 prišlo aj Rusko. Nečakaná reakcia!

WASHINGTON/LONDÝN - Šéfka Európskej centrálnej banky (ECB) Christine Lagardová vyzvala tajomníka ruského ministerstva financií Timura Maximova, aby odovzdal v Moskve jasné posolstvo, že Rusko má ukončiť vojnu na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Vysokí finanční predstavitelia USA, Británie a Kanady opustili v stredu stretnutie skupiny G20, keď sa k slovu dostali ruskí zástupcovia, uviedol britský vládny zdroj. Týmto spôsobom vyjadrili bojkot Ruska pre jeho útok na Ukrajinu. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

 

img

 

Zasadnutie opustili aj ukrajinskí predstavitelia. „Zástupcovia Spojeného kráľovstva opustili stretnutie G20 spoločne s našimi spojencami z USA a Kanady, keď hovorili ruskí delegáti,“ uviedol hovorca britskej vlády. „Naďalej budeme spolupracovať s našimi spojencami pri odsudzovaní ruskej vojny proti Ukrajine tými najtvrdšími výrazmi a tlakom na posilnenie medzinárodnej koordinácie na potrestanie Ruska.“

 

Prečítajte si tiež: Nemecko sa rozhodlo. Ako sa postaví k rope a plynu z Ruska?

 

Americká ministerka financií Janet Yellenová povedala účastníkom stretnutia, že nesúhlasí s účasťou ruských delegátov na stretnutí finančných predstaviteľov G20, uviedli dva zdroje oboznámené so záležitosťou. Yellenová bola spoločne s guvernérom britskej centrálnej banky (BoE) Andrewom Baileym medzi tými, ktorí zasadnutie opustili.

 

img

 

Podľa Yellenovej Rusko nemôže počítať s tým, že po jeho útoku na Ukrajinu bude naďalej normálne fungovať v rámci globálnej ekonomiky.

 

Predstavitelia amerického ministerstva financií uviedli, že Yellenová bude bojkotovať niektoré stretnutia G20, na ktorých sa zúčastnia ruskí predstavitelia. Zúčastní sa však na diskusii týkajúcej sa vplyvu vojny na Ukrajine na globálnu ekonomiku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies