Vylepšenou vakcínou na omikron sa zaočkovali ďalší záujemci

NETKY.SK • 22 Október 2022, 12:21 • 2 min
Vylepšenou vakcínou na omikron sa zaočkovali ďalší záujemci

BRATISLAVA - Očkovanie proti ochoreniu COVID-19 vakcínou upravenou na variant nového koronavírusu omikron do soboty podstúpilo 21.290 osôb. Odborníci ho odporúčajú najmä imunokompromitovaným jedincom.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z dát Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI), ktoré pre TASR poskytla jeho hovorkyňa Veronika Daničová. Ďalších 4502 ľudí na očkovanie adaptovanou vakcínou čaká. "Pričom 1869 z nich má aktuálne pridelený termín," doplnila hovorkyňa. Vakcínu možno podať len ako posilňujúcu dávku. Určená je pre osoby staršie ako 12 rokov. Očkovanie možno podstúpiť najskôr tri mesiace od posledného očkovania či prekonania ochorenia COVID-19. Záujemcovia sa môžu na očkovanie prihlásiť cez stránku korona.gov.sk alebo cez telefonát na call centrum NCZI.

Prostredníctvom 1230 vykonaných RT-PCR testov odhalili v piatok (21. 10.) na Slovensku 232 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudlo osem obetí. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) na svojom webe. V nemocniciach je s ochorením COVID-19 hospitalizovaných 715 pacientov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona