Šéf NAKA Branislav Zurian sa vzdal svojej funkcie. Rozhodol sa odísť aj z polície

NETKY.SK • 11 Máj 2021, 14:08 • 2 min
Šéf NAKA Branislav Zurian sa vzdal svojej funkcie. Rozhodol sa odísť aj z polície

BRATISLAVA – Branislav Zurian končí na čele Národnej kriminálnej agentúry (NAKA).

slovakia

left justify in out

Medializovanú informáciu pre agentúru SITA potvrdil hovorca policajného prezídia Michal Slivka. „Riaditeľ NAKA Branislav Zurian požiadal o uvoľnenie zo služobného pomeru na vlastnú žiadosť k 15. máju 2021," povedal Slivka. Dodal, že prezident Policajného zboru Peter Kovařík jeho žiadosť prijal.

Zuriana do funkcie riaditeľa NAKA začiatkom mája 2019 ustanovil vtedajší policajný prezident Milan Lučanský. Predtým vykonával funkciu šéfa protizločineckej jednotky NAKA. Na čele NAKA Zurian nahradil Petra Hraška, ktorý je väzobne stíhaný pre kauzu Očistec. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Šéf NAKA podal trestné oznámenie. Zostane vo funkcii?

 

Podľa vyšetrovateľov bol členom zločineckej skupiny, ktorú mal údajne zosnovať nitriansky podnikateľ Norbert Bödör a vtedajší prezident polície Tibor Gašpar. Svoje rozhodnutie nechcel Zurian komentovať. Pre HN iba uviedol, že: "Všetko sa raz končí, každý raz odíde a v súčasnej dobe to cítim práve takto."

 

Bývalý námestník Boris Beňa, ktorý vypovedal proti svojmu exšéfovi obvinenému Vladimírovi Pčolinskému z prijímanie úplatkov, vo svojej výpovedi spomenul aj Zuriana. 

Beňa tiež tvrdí, že Zurian vynášal utajované informácie ešte v čase, kedy pôsobil na Finančnej spravodajskej jednotke NAKA.

 

Tieto informácie však Zurian popiera a v tomto prípade podal trestné oznámenie. Exnámestník tajných pred vyšetrovateľmi zároveň povedal, že to bol práve Zurian, kto počas minulého leta informoval bývalého šéfa kriminálky finančnej správy Ľudovíta Makóa o tom, že ho vyšetruje NAKA.

 

Prečítajte si tiež: Zadržaný šéf tajných Vladimír Pčolinský strávil noc v cele

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona