Na západe Afganistanu spálila mravnostná polícia množstvo hudobných nástrojov

NETKY.SK • 30 Júl 2023, 17:00 • 2 min
Na západe Afganistanu spálila mravnostná polícia množstvo hudobných nástrojov

ISLAMABAD - Množstvo hudobných nástrojov spálila v nedeľu takzvaná mravnostná polícia v provincii Herát na západe Afganistanu.

slovakia

left justify in out

Polícia podľa tamojšieho provinčného úradu pre podporu cnosti a prevenciu neresti hudobné nástroje zhabala a spálila pre to, že počúvanie hudby je zakázané. Šéf tohto úradu povedal, že hudba môže za "nesprávne smerovanie mládeže" a ničí spoločnosť, pričom ju označil za formu korupcie.

Taliban už počas svojej predošlej brutálnej a represívnej vlády v Afganistane rokoch 1996 až 2001 zakázal väčšinu hudby s výnimkou islamských náboženských piesní. K obdobnému zákazu pristúpil aj po svojom opätovnom prevzatí moci v auguste 2021. 

Najnovšie Taliban explicitne zakázal púšťanie hudby na svadbách a obdobných podujatiach, kde zároveň nie sú povolené nijaké činnosti, ktoré by odporovali islamským predpisom. Mnohí afganskí umelci a hudobníci po opätovnom prevzatí moci Talibanom z krajiny utiekli a požiadali o azyl v západných krajinách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / DPA Foto: breakinglatest.news
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies