VIDEO: Detaily o streľbe v Texase! Útočník vraždil aj predtým

NETKY.SK • 25 Máj 2022, 15:50 • 2 min
VIDEO: Detaily o streľbe v Texase! Útočník vraždil aj predtým

WASHINGTON - Utorková tragédia je najnovšou zo série strelieb na školách v USA. Strelcom bol 18-ročný Salvador Ramos, ktorého polícia pri zásahu zastrelila.

slovakia

left justify in out

Všetky obete streľby v škole v meste Uvalde v americkom štáte Texas boli v čase krvavého incidentu v jednej triede. Pre viaceré americké médiá to uviedol poručík texaského ministerstva verejnej bezpečnosti Christopher Olivarez. Spresnil, že v predmetnej miestnosti sa útočiaci mladík pred streľbou zabarikádoval. TASR správu prevzala od agentúry AP.

 

 

„Vieme, že strelec pred streľbou v škole zastrelil svoju babičku. Potom unikal (z miesta činu) vo vozidle. Bol v tesnej blízkosti školy, kde sme zalarmovali miestne orgány činné v trestnom konaní. Na policajné oddelenie v Uvalde sme dostali oznámenie o tom, že do školy vchádza havarované vozidlo a osoba so zbraňou,“ uviedol Olivarez pre televíziu NBC.

 

„Strelcovi sa podarilo vstúpiť do triedy a zabarikádovať sa tam. Potom začal strieľať do mnohých detí a učiteľov, ktorí boli v miestnosti... Začal strieľať na každého, kto mu stál v ceste,“ vysvetlil Olivarez.

 

img

 

Poručík v rozhovore pre televíziu CNN povedal, že polícia má stále veľa nezodpovedaných otázok a v tejto chvíli nevie určiť, či bola škola primárnym terčom útoku

 

Prečítajte si tiež: Biden vyzval na prísnejšiu kontrolu strelných zbraní! Spravil tak po útoku v Texase




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona