Robert Fico je pre Slovensko obrovským bezpečnostným rizikom

NETKY.SK • 31 August 2023, 11:00 • 2 min
Robert Fico je pre Slovensko obrovským bezpečnostným rizikom

To, čo sme videli včera vo Zvolene, nebolo nič iné, ako zhmotnenie tej úplne najhoršej predstavy, ako bude Slovensko vyzerať, ak voľby vyhrá Robert Fico. Povedal to exminister obrany a podpredseda strany Demokrati Jaroslav Naď v súvislosti s výrokmi politikov Smeru na ich včerajšom podujatí. Naď zároveň označil Fica za bezpečnostné riziko pre Slovensko a opätovne deklaroval, že strana Demokrati je zárukou bezpečnosti a zahranično-politického smerovania Slovenska.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Spochybňovanie členstva Slovenska v EÚ a NATO, spochybnenie našich záujmov a ponižovanie a urážanie našich spojencov boli súčasťou včerajšieho katastrofálneho stretnutia. Robert Fico je pre Slovensko obrovským bezpečnostným riziko. My v strane Demokrati sme, bohužiaľ, opäť jediní, ktorí sú odhodlaní sa Ficovi postaviť a sme jednoznačnou a nespochybniteľnou garanciou bezpečného zahranično-politického smerovania Slovenska. Z tejto pozície neuhneme ani o milimeter,” vyhlásil Naď a zároveň pripomenul, že už vláda Eduarda Hegera bola prvá po dlhom čase, ktorá spoľahlivo a odhodlane držala Slovensko na západe, do ktorého patrí ekonomicky, kultúrne a tiež z bezpečnostného hľadiska.

Včera vo Zvolene sme mali možnosť vidieť spoluprácu kolaborantov a zároveň zhmotnenie bezpečnostného ohrozenia Slovenskej republiky. Som veľmi rád, že nikto z relevantných diplomatov neprijal pozvanie Smeru na toto stretnutie kolaborantov a jasne sa tak ukázalo, že Fico je na medzinárodnom poli diskvalifikovaný,” povedal Naď.

Jaroslav Naď deklaroval, že ak voliči dajú vo voľbách svoju dôveru strane Demokrati, zo Slovenska sa v žiadnom prípade nestane čierna diera Európy, ako to hrozí v prípade Ficovej vlády. “EÚ a NATO sú o slobode, bezpečnosti, spolupráci, no Fico nemá hanbu tvrdiť, že všetko zlo ide zo západu. Nemôžeme túto situáciu podceniť. Preto garantujeme: jednoznačné členstvo v EÚ a NATO, investície do obrany a bezpečnosti, podporu slovenskému obrannému priemyslu, sprísnime tresty za spoluprácu s ruskými tajnými službami, a prijmeme legislatívu, ktorá zásadným spôsobom oslabí šírenie ruskej propagandy v našom mediálnom priestore,” prisľúbil Naď.

Člen predsedníctva strany Demokrati JánBudaj prirovnal včerajšie podujatie Smeru vo Zvolene k prípadu, ak by počas SNP slovenskí politici bránili zahraničnej pomoci pri obrane Slovenska. “Rusko má vždy svoje skupiny kolaborantov a dnes sú nimi tí, ktorí včera vo Zvolene brojili proti bezpečnosti Slovenska. Niekto očividne chce odzbrojiť Slovensko a zbaviť nás spojencov,” konštatoval Budaj.

Volebná líderka Demokratov Andrea Letanovská na záver prízvukovala, že demokratické strany by mali jasne deklarovať, či stoja na strane euroatlantického smerovania Slovenska a sú ochotné ho brániť. “Kde sú dnes strany ako KDH, Oľano, SaS? Nevidia tú hrozbu? My v strane Demokrati sa týmto hrozbám postavíme a sme odhodlaní proti nim naďalej bojovať. Môžem vám garantovať, že my, Demokrati nedopustíme, aby sa Slovensko stalo Putinovým satelitom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies