Trailer k nadchádzajúcemu filmu Borderlands pobúril fanúšikov, pretože tvorcovia príliš zmenili jednu postavu

NETKY.SK • 23 Február 2024, 19:35 • 2 min
Trailer k nadchádzajúcemu filmu Borderlands pobúril fanúšikov, pretože tvorcovia príliš zmenili jednu postavu

Nedávno vyšiel trailer k nadchádzajúcemu filmu Borderlands, podľa hry s rovnomenným názvom, no niektorí fanúšikovia sťažujú na zmeny postavy, ktoré by sa mohli ukázať ako výbušné pre šance filmu v kinách.

slovakia

left justify in out

Trailer k filmu Borderlands konečne vyšiel a umožnil fanúšikom nahliadnuť na pripravovanú živú akčnú adaptáciu populárnej franšízy videohier. Diváci si však už všimli jednu zmenu, s ktorou nie sú celkom stotožnení.

Franšíza Borderlands má niektoré z najbláznivejších a najzaujímavejších postáv, aké boli kedy videné v akomkoľvek kreatívnom médiu. Jedným z prominentných príkladov je Tiny Tina, mladé dievča osirelé v dôsledku obchodovania s ľuďmi a neľudských testov zbraní, ktoré prejavuje hlasnú a výstrednú osobnosť so záľubou vo výbušninách. Séria Borderlands sa okrem týchto úžasných postáv môže pochváliť aj hviezdnym skóre Metacritic, takže nie je prekvapujúce, že na živo hranej adaptácii sa pracuje.

Zatiaľ čo film je teraz blízko vydania a už dávno naplnil svoje obsadenie, vrátane nájdenia svojej hranej verzie Tiny Tiny z Borderlands, fanúšikom sa práve dostal do rúk prvý úplný trailer. Aj keď určite existujú nejaké vylepšenia, už existuje jeden hlavný problém týkajúci sa filmu. Používateľ Redditu MarvelsGrantMan136 by vložil upútavku do príspevku v subreddite r/movies stránky, čím by vyvolal niekoľko odpovedí od dlhoročných fanúšikov a potenciálnych divákov. Zdá sa, že konsenzus z oboch táborov je taký, že trailer vyzeral skvele, ale nerobili by si vôbec nádeje. Avšak ešte jedna sťažnosť je na mysli tých, ktorí hru hrali: Tiny Tina sa nezdá byť príliš zábavná.

Zatiaľ čo postava zapadá do archetypu a hrá rolu v traileri, väčšina fanúšikov nie je spokojná s aurou, ktorú postava vydáva. Toto je jeden z mnohých problémov, ktorým sa musel režisér Eli Roth vyhnúť s Borderlands, no prvotný dojem zaostal za očakávaniami fanúšikov. Zatiaľ čo pre niektorých bolo ťažké vysvetliť problém, jeden fanúšik zhrnul: „Myslím, že to bola kombinácia dialógu a reči tela. Mala šialené výrazy tváre (konkrétne oči), ktoré pre mňa skutočne predávali neviazané over-the-top dialógy a charakterizáciu. Takéto oči v skutočnom živote jednoducho neexistujú."

Tina je jednou z najobľúbenejších postáv tejto hry, a to natoľko, že má svoj vlastný vstup do franšízy s názvom Tiny Tina’s Wonderland, unikátny a solídny vstup, o ktorom sa hovorí, že bude mať pokračovanie vo vývoji popri ďalšej hlavnej hre Borderlands. Je to tiež postava, ktorá zhromaždila túto pozornosť predovšetkým ako NPC, s jej osobnosťou v popredí a bez prekážok z herných obáv a veľkých pásov ticha. Ako také bolo nevyhnutné, aby fanúšikovia venovali zvýšenú pozornosť jej zobrazeniu a posudzovali ho prísnejšie ako iné postavy vo filme. Ako už bolo povedané, očakávania je potrebné zvládnuť, pretože aj tí, ktorí sa sťažovali, rýchlo priznali, že jej karikatúrna osobnosť a činy by boli takmer nemožné dosiahnuť spravodlivosť v živej akcii. Filmári sa s tým už dávno zmierili a bude zaujímavé sledovať, čím si to vynahradia.

Skutočný dátum vydania filmu je ešte nejaký čas vzdialený a nikto nevie, čo dostane, kým to vyjde, ale je celkom jasné, že film Borderlands potrebuje skopírovať inú franšízu, aby sa predišlo zlyhaniu. Zatiaľ čo trailer k filmu Borderlands vyzerá, že urobí kroky správnym smerom, pokiaľ ide o vizuálne efekty, no to, ako dobre s nimi príbeh hrá, bude preukázané až v kinách.

Film Borderlands má byť uvedený v kinách 9. augusta 2024 prostredníctvom Lionsgate Films.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Games Rant, Reddit, The Geek Games, Foto: Wccftech
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies