Zážitok na Dunaji? Lodná sezóna ponúka vlnu zážitkov

NETKY.SK • 22 Apríl 2024, 11:00 • 2 min
Zážitok na Dunaji? Lodná sezóna ponúka vlnu zážitkov

BRATISLAVA - Lodná osobná doprava na Dunaji znovu ožíva, 18. apríla sa v Bratislave otvorila plavebná sezóna 2024, a to počas tradičnej a turisticky mimoriadne obľúbenej riečnej trasy Bratislava – Devín a späť.

slovakia

left justify in out

Prichádzajúca sezóna sľubuje opäť množstvo zážitkov na vlnách neodmysliteľnej tepny hlavného mesta. Hneď v prvý víkend tohtoročnej plavebnej sezóny, počas Mestských dní 20.-21. apríla 2024, budú mať turisti možnosť vychutnať si pri plavbe popod bratislavské mosty pohľady na Bratislavu aj v rámci Zimného prístavu, bežne verejnosti neprístupného.

Ďalšími zaujímavými okruhmi je celodenný výlet loďou Harmónia k vodnému dielu Gabčíkovo, alebo romantikou opradená plavba do Čunova, ktorá okrem prírodných výhľadov ponúka aj dvojhodinové kotvenie na pontóne pri areáli Divoká voda a možnosť navštíviť miestnu Galériu Danubiana. Štvoricu stálic, ktorú si môžu cestujúci vybrať z ponuky od apríla do októbra, uzatvára najobľúbenejšia pravidelná linka k zrúcaninám hradu Devín a sútoku Dunaja s Moravou.

„V minulej sezóne sme uskutočnili skoro 800 plavieb, počas ktorých sme prepravili viac ako 63 tisíc cestujúcich. Stabilne najobľúbenejšou plavbou bol aj za minulý rok Devín, no na atraktívnosti za ňou nezaostáva už ani napríklad Bratislavský okruh, ktorý zaznamenal najväčší medziročný nárast cestujúcich," hovorí JUDr. Ľudmila Masariková, zástupkyňa spoločnosti SPaP – LOD, a.s. Nielen gastro zážitky Zážitkami na Dunaji však nemusia byť len klasické výletné plavby. Okrem nich loď Harmónia ponúka zážitkové eventy, kde sa konajú tematické, hudobné či gastro plavby. Skvelé kulinárske zážitky si môžete vychutnať napríklad v podobe večere na Dunaji alebo nedeľného brunchu.

„V roku 2023 sa práve tieto akcie tešili mimoriadnej obľube. Jednou z najvyhľadávanejších bola Gastro plavba do Viedne. Pre mimoriadny záujem sme v tejto sezóne pridali ešte viac termínov. Vianočné večierky, husacina na Dunaji či Silvester na lodi je tiež výnimočný zážitok."  teší sa zo záujmu Ľudmila Masariková.

V ponuke si získala pevné miesto aj novinka minulej sezóny - tematické detské party s bohatým programom a animátormi na palube. Štýlový priestor Eventová loď Harmónia je tiež miestom pre súkromné akcie, či už ide o rodinnú oslavu, svadbu, alebo firemný teambuilding.

„Harmónia ponúka netradičný a štýlový priestor aj pre oficiálne návštevy a konferencie, z ktorých za minulý rok spomeniem napríklad Globsec. Sme radi, že jedinečnosť našich priestorov na Dunaji objavil aj náročný B2B segment," hovorí Ľudmila Masariková a dodáva, že loď Harmónia využila kľudnejšie zimné mesiace na realizáciu viacerých inovácií a modernizácií, napríklad ozvučenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Foto: Miro Kosirer
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies