Priaznivci Manchesteru United protestovali proti majiteľom, zápas s Liverpoolom sa neuskutočnil

NETKY.SK • 3 Máj 2021, 14:14 • 2 min
Priaznivci Manchesteru United protestovali proti majiteľom, zápas s Liverpoolom sa neuskutočnil

Poriadne dusno bolo včera v anglickom Manchesteri, kde sa mal odohrať šláger 34. kola Premier League. Derby medzi United a Liverpoolom sme napokon nevideli, a to kvôli protestom domácich fanúšikov. O novom termíne sa rozhodne neskôr.

slovakia

left justify in out

Zápas mohol v prípade víťazstva Liverpoolu znamenať zisk titulu pre Manchester City, priaznivci „Red Devils“ však protestovali proti majiteľom klubu, americkej rodine Glazerovcov. Niekoľko hodín pred výkopom dokonca fanúšikovia prenikli na hraciu plochu štadiónu Old Trafford.

 

 

Fanúšikovia kritizujú amerických podnikateľov už niekoľko rokov, odpor však narástol po nedávnom fiasku pripravovanej superligy, v ktorej mal účinkovať aj Manchester United. Majiteľ United Joel Glazer bol považovaný za jedného z iniciátorov súťaže a vykonávať mal funkciu viceprezidenta. Vznik tzv. uzavretej ligy vzbudil veľkú nevôľu futbalovej verejnosti a projekt po 48 hodinách skončil.

 

Glazer sa síce priaznivcom ospravedlnil, na svoju stranu si ich ale nezískal. „Vypadnite z klubu. Chceme, aby Glazerovci odišli,“ skandovali pred štadiónom a zapaľovali svetlice. Tí, ktorí sa dostali na trávnik, liezli po bránkových konštrukciách.

 

 

Protestu pred štadiónom sa zúčastnilo až 10 tisíc fanúšikov, do areálu sa dostalo 200 z nich. Menšie skupiny sa dostali aj do potýčky s políciou, ktorá prišla vyhrotenú situáciu riešiť. Hráči sa tak vôbec nedostali na štadión.

 

„Dnešný zápas proti Liverpoolu bol z bezpečnostných dôvodov odložený. Diskutovať s vedením Premier League o náhradnom termíne budeme v najbližšej dobe. Chápeme, že naši fanúšikovia klubom žijú a rešpektujeme ich právo na pokojný protest proti klubovému smerovaniu. Mrzí nás ale vyostrená situácia, ktorá ovplyvnila tím a dostala fanúšikov, členov klubu a políciu do nebezpečnej situácie,“ uviedol klub v oficiálnom vyhlásení na svojej internetovej stránke.

 

 

Glazerovci kúpili klub v roku 2005 a vlastnia aj tím Tampa Bay Bucanneers v americkej NFL.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies