Na stretnutí vedenia Ministerstva kultúry SR a zamestnancov predstavili slovenské tradície

NETKY.SK • 9 December 2023, 12:03 • 2 min
Na stretnutí vedenia Ministerstva kultúry SR a zamestnancov predstavili slovenské tradície

Ako poďakovanie za celoročnú prácu včera zamestnanci Ministerstva kultúry dostali v priestoroch dvorany predčasný vianočný darček, uvádza tlačová správa ministerstva.

slovakia

left justify in out

Už tradičná vianočná kapustnica bola tento rok obohatená aj o kultúrnu časť. Stretnutie vedenia rezortu kultúry so zamestnancami obohatil detský folklórny súbor Ratolesť z Detvy, Slovenský ľudový umelecký kolektív (SĽUK) a výstava „Slovenský deň kroja – krása v kroji“.

„Vážim si prácu každého jedného zamestnanca rezortu kultúry, preto chcem, aby takéto stretnutie bolo doslova novou tradíciou. Tak, aby vianočné stretnutie, ktoré sa tu koná každoročne, bolo nielen o kapustnici, ale aj o umeleckom zážitku z tanca a krojov a zanechalo tak stopu v každom jednom z nás. Máme byť na čo hrdí, pretože naše krásne ľudové tradície sú našou národnou identitou,“ povedala ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová.

Na stretnutí so zamestnancami sa zúčastnil aj predseda vlády SR Robert Fico, ktorý osobne poďakoval ministerke kultúry za to, že presunula finančné prostriedky z pôvodne plánovaného boja proti dezinformáciám na opravu strechy Slovenskej filharmónie.

Podpredseda Národnej rady SR Andrej Danko ocenil krásy slovenského folklóru a posilňovanie tradičných hodnôt aj formou takýchto podujatí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Na podujatie priešiel aj predseda vlády Robert Fico. (www.culture.gov.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies