Za odchodom členov z ĽSNS má byť paranoja Mariana Kotlebu

NETKY.SK • 11 Február 2021, 09:59 • 2 min
Za odchodom členov z ĽSNS má byť paranoja Mariana Kotlebu

BRATISLAVA – V strane Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) prebiehal mocenský boj minimálne medzi dvomi krídlami.

slovakia

left justify in out

Informáciu o tom priniesol portál Aktuality.sk, ktorý získal rozlúčkový mail Milana Uhríka. Bývalý podpredseda ĽSNS v ňom vysvetlil dôvody svojho odchodu zo strany.

 

Hoci sa ĽSNS snažila navonok pôsobiť jednotne, z Uhríkovho mailu vyplýva, že konflikty vnútri strany trvali už mesiace.

 

Spor poznačila Kotlebova paranoja
Podľa Uhríka neboli jedinou príčinou jeho odchodu zo strany iba jej nové stanovy. Za ďalšie dôvody označil paranoju predsedu ĽSNS Mariana Kotlebu či kšeftovanie so straníckymi peniazmi.

 

img

 

S Marianom Kotlebom bola podľa neho ťažká komunikácia. „Táto komunikácia sa ešte viac zhoršila po tom, čo od predsedu ušla manželka do Egypta a po tom, čo bol odsúdený za šeky na 1 488 eur. Chápeme, že sú to obrovské osobné tlaky, ale namiesto toho, aby predseda hľadal v nás oporu, podľahol paranoji a pomaly v každom začal hľadať nepriateľa,“ napísal Uhrík.

 

Súvisiaci článok: Odídenci z ĽSNS zakladajú novú stranu, chcú vraj robiť inteligentnú politiku

 

Asistentka z erotickej zoznamky
Europoslancovi sa tiež nepáčilo, že predseda ĽSNS podporuje manželov Mikovčákovcov, ktorých preslávil inzerát na erotickej zoznamke.

 

Daniely Mikovčákovej urobil Kotleba poslaneckú asistentku svojho brata Mareka s platom tisíc eur mesačne a manželov navštívil aj u nich doma.

 

img

 

Uhrík označil vzťah predsedu strany s manželmi Mikovčákovcami za jednu z príčin svojho odchodu. Podľa hovorcu ĽSNS Martina Beluského sú Uhríkove tvrdenia „kombináciou lží a poloprávd“.

Prečítajte si tiež: Milan Mazurek končí v predsedníctve ĽSNS



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona