Svetový úspech slovenského hudobníka Eugena Botoša! Jeho skladbu si vybral na album slávny raper Jay Z!

NETKY.SK • 23 August 2022, 16:10 • 2 min
Svetový úspech slovenského hudobníka Eugena Botoša! Jeho skladbu si vybral na album slávny raper Jay Z!

Hudobníkovi Eugenovi Botošovi sa podarilo niečo, o čom môžu mnohí slovenskí umelci iba snívať. Spoločnosť Rocnation, ktorú vlastní raper Jay Z a Kanye West, zaradila jeho skladbu s legendárnou Dionne Warwick (Symphony of broken hearts) na výberovku 3CD The Black Heritage Music Collection.

slovakia

left justify in out

Výberovku produkuje John D Boyd a budú na nej najúspešnejší čierni umelci od roku 1940 po súčasnosť. Oficiálny krst CD bude v októbri 2022 v New Yorku  a Eugen Botoš dostal osobné pozvanie.

 

„Je to veľká česť, že z množstva hudby z celého sveta si vybrali práve moju skladbu s Dionne Warwick. Je to pre mňa zadosťučinenie a potvrdenie toho, že má význam robiť kvalitnú hudbu.  Budem aj naďalej  pokračovať v komponovaní nových skladieb a dúfam, že raz sa dožijem úspechu aj doma na Slovensku," okomentoval svoj úspech umelec. 

 

 

Jay Z spoznal skladbu Eugena Botoša na narodeninovej oslave Dionne Warwick a okamžite sa rozhodol zaradiť ju na CD. Tento svetový úspech však nie prvým veľkým úspechom, ktorý sa Eugenovi podaril.

 

V roku 2016 jeho album Final Definition v spolupráci so slovenskou kapelou Finally vydalo japonské vydavateľstvo P - Vine a už po týždni sa stalo druhým najpredávanejším albumom v krajine. Predajnosťou tým predbehol aj také hviezdy ako John Legend, Common či Bruno Mars. 

 

img

 

Momentálne Eugen Botoš dokončuje vlastný producentský projekt pre slovenský a český trh so známymi umelcami ako Michal David, Dominika Mirgová, Majk Spirit, Tomi Popovič, Monika Bagárova, Dominika Titkova, Dan Bárta a mnoho ďalších.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies