Na Slovensku vlani vzniklo viac pracovných miest ako v ČR

NETKY.SK • 14 Február 2014, 16:18 • 2 min
Na Slovensku vlani vzniklo viac pracovných miest ako v ČR

BRATISLAVA - Kým v Českej republike vzniklo podľa štúdie spoločnosti Ernst&Young vyše 5 500 miest, na Slovensku to bolo necelých 6 300 miest.

slovakia

left justify in out

Slovensko v počte priamych zahraničných investícií mierne zaostáva za Českou republikou. Vyplýva to zo štúdie konzultačnej spoločnosti Ernst&Young (EY). Ministerstvo hospodárstva SR však upozorňuje, že podľa štúdie sme predbehli Česko v počte vytvorených nových pracovných miest. Kým v Českej republike vzniklo vlani vyše 5 500 miest, na Slovensku to bolo necelých 6 300 miest. "Tieto skutočnosti predstavujú kľúčový aspekt zahraničných investícii na Slovensku. Slovensko je pre zahraničných investorov stále atraktívne. To potvrdzujú aj renomované analytické spoločnosti. Preto tvrdenie opozície o Slovensku ako o akejsi čiernej diere je prinajmenšom zavádzajúce,“ povedal minister hospodárstva Tomáš Malatinský.

 

Pre Slovensko je podľa ministra dôležitá aj podpora etablovaných spoločností, ktoré na Slovensku pôsobia dlhodobo. „Mnohí investori neustále rozširujú svoje kapacity na Slovensku a využívajú na to zisky, ktoré v minulosti na Slovensku vytvorili, prípadne cudzie zdroje získané od domácich finančných inštitúcií,“ dodal slovenský rezort hospodárstva s tým, že tieto investície nie sú zaznamenané v štatistikách sledujúcich prílev investícií. „Vláda v minulom roku podporila investičnou pomocou rozšírenie viacerých spoločností pôsobiacich na Slovensku. Iba tieto investície podporené vládou v minulom roku presiahli hodnotu 300 miliónov eur a vytvorili viac ako dve tisíc nových pracovných miest,“ konštatoval Malatinský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies