ZOH: Sumár z utorka 15. februára

NETKY.SK • 15 Február 2022, 16:04 • 2 min
ZOH: Sumár z utorka 15. februára

PEKING – Dominantný výkon slovenských hokejistov! Naši hokejisti zdolali Nemcov 4:0 a postúpili do štvrťfinále olympijského turnaja.

slovakia

left justify in out

Jednoducho perfektný výkon!

 

Slovenskí hokejoví reprezentanti postúpili do štvrťfinále olympijského turnaja v Pekingu. V utorkovom kvalifikačnom zápase zdolali Nemecko 4:0 a po dvanástich rokoch sa prebojovali medzi najlepšiu osmičku na ZOH. V boji o semifinále narazia v stredu o 5.10 SEČ na USA.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho mali na National Indoor Stadium od úvodu hernú prevahu. Vedenia sa ujali v 12. minúte zásluhou Libora Hudáčka, v druhej tretine zvýšili Peter Cehlárik a Michal Krištof v priebehu 104 sekúnd na 3:0. Nemci už nedokázali odpovedať a Patrika Rybára v slovenskej bránke neprekonali ani raz. V samom závere Marek Hrivík spečatil výsledok gólom do prázdnej bránky.

 

 

Andrej Podkonický, asistent trénera SR: Ja si myslím, že sme podali veľmi dobrý výkon, Nemcov sme nepustili do šancí. Dobre sme hrali stredné pásmo, dobre sme napádali a korčuľovali. Pár prečíslení bolo, ale podržal nás výborný tímový výkon a výborný Rybár v bránke."

 

Libor Hudáček, útočník SR, strelec prvého gólu v zápase: „Dnes sme hrali tímovo, pomohli sme Paťovi a on pomohol nám. Hrali sme dobre u nás v pásme a dobre sme napádali. Pri mojom góle som to skúšal nahodiť, odrazilo sa to od Nemca a už som videl, že to ide do bránky. Myslel som si, že to ešte dotlačil do bránky Pospíšil, ale povedal mi, že to bol môj gól."

 

Katastrofálny výkon našich biatlonistov, v štafete skončili na poslednom 21. mieste

 

Slovenský tím v zložení Michal Šima, Matej Baloga, Šimon Bartko a Tomáš Sklenárik preteky nedokončil, keďže Bartka na treťom úseku predbehli najlepšie štafety o jedno kolo. Slováci v tom čase figurovali na poslednej 21. priečke. Pre slovenských mužov to bolo posledné vystúpenie na hrách v Pekingu.

 

Biatlonisti Nórska získali na ZOH v Pekingu zlaté medaily v utorkovej štafete na 4x7,5 km. Kvarteto v zložení Sturla Holm Laegreid, Tarjei , Johannes Thingnes a Vetle Sjaastad Christiansen triumfovalo s náskokom 27,4 s pred Francúzskom, bronz si vybojovali reprezentanti Ruského olympijského výboru (+45,3).

 

 

Graabak predviedol perfektný bežecký výkon a získal zlatú medailu

 

Nórsky reprezentant v severskej kombinácii Jörgen Graabak triumfoval v utorkovej individuálnej súťaži na ZOH v Pekingu so skokmi na veľkom mostíku. V stredisku Čchang ťia-kchou mal v cieli dramatického behu na 10 km náskok štyri desatiny sekundy pred krajanom Jensom Luraasom Oftebrom. Bronz si vybojoval Japonec Akito Watabe (+0,6).

 

Tridsaťročný Grabaak sa na najvyšší stupeň vyšvihol skvelým behom z dvanásteho miesta po skokoch. Do bielej stopy vybiehal s mankom 2:07 min. Pripísal si tak tretie olympijské zlato v kariére, v rovnakej disciplíne triumfoval aj v Soči 2104 a v ruskom stredisku bol aj člen víťazného nórskeho družstva. Z Pekingu už má striebro zo súťaže na strednom mostíku.

 

Jeho krajan a spolufavorit Jarl Magnus Riiber bol po skokoch na prvej priečke za výkon 142 m s komfortným náskokom 44 sekúnd na Estónca Kristjana Ilvesa i Japonca Rjotu Jamamota, ale v behu doplatil na svoju dlhú pekinskú karanténu i na veľkú chybu v úvode bielej stopy a prepadol sa na ôsme miesto.

 

 

Shiffrinová neuspela ani v zjazde, zlato získala Suterová

 

Švajčiarska lyžiarka Corinne Suterová triumfovala v zjazde na ZOH 2022 v Pekingu. Ako úradujúca majsterka sveta v kráľovskej disciplíne zdolala v utorňajšej súťaži o 16 stotín sekundy obhajkyňu titulu Sofiu Goggiovú, tretia skončila ďalšia Talianka Nadia Delagová s odstupom 0,57 s. Slovensko nemalo zastúpenie.

 

Dvadsaťsedemročná Suterová triumfovala po MS 2021 na ďalšom vrcholnom podujatí. Podčiarkla švajčiarsku dominanciu na čínskych svahoch po tom, ako už najcennejší kov vybojovali Gutová-Behramiová v super-G, Marco Odermatt v obrovskom slalome a Beat Feuz v zjazde mužov.

 

Som nadmieru spokojná s mojím výkonom. V cieli som si nebola istá, či to bude stačiť, lebo niekedy som mala pocit, že vietor fúka proti mne, inokedy do chrbta alebo zboku. Je to najväčší sen môjho života," povedala Suterová pre agentúru AFP.

 

 

Česi podľahli Švajčiarom a s olympijskym turnajom sa lúčia

 

Švajčiarski hokejisti postúpili do štvrťfinále olympijského turnaja v Pekingu, keď v utorkovom treťom kvalifikačnom zápase zdolali Čechov 4:2. Český hokej tak bude prvýkrát chýbať v samostatnej histórii v klasickom 8-miestnom play off na vrcholnom podujatí.

V stredu sa Švajčiari stretnú s Fínskom ako druhým nasadeným tímom, zápas o semifinále je na programe o 9.40 SEČ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona