V Bánovciach nad Bebravou modernizujú varovný systém

NETKY.SK • 15 August 2023, 11:09 • 2 min
V Bánovciach nad Bebravou modernizujú varovný systém

Bánovce nad Bebravou- V meste Trenčianskeho kraja nezaháľajú ani počas letných prázdnin

slovakia

left justify in out

Predstavitelia samospráv v našej krajine nespia na vavrínoch ani počas horúceho leta. Okrem trávenia dovoleniek nezabúdajú ani na modernizácie verejných priestorov či obecných alebo mestských objektov, na ktoré už "dozrel čas". Na inovácie a rekonštrukcie môžu získať finančné dotácie, čo mnohé samosprávy aj využívajú. Vďaka projektom môžu získať dostatočnú finančnú injekciu. Aj v Bánovciach nad Bebravou si "vysúkali rukávy" a pustili sa do práce.

 

Samospráva Bánoviec nad Bebravou pokračuje v budovaní systému včasného varovania a pripravenosti na zvládanie mimoriadnych udalostí ovplyvnených zmenou klímy. Financie na investíciu získala z Operačného programu Kvalita životného prostredia, informovala radnica. Zámerom projektu je vybudovanie komplexného, spoľahlivého a účinného varovného a vyrozumievacieho systému vrátane vlastného monitoringu ovzdušia, zrážok a stavu vodnej hladiny rieky Bebrava.

Ďalším z východísk projektu bol neuspokojivý stav aktuálneho rozhlasového systému a potreba jeho modernizácie. "V novom projekte sa počíta s jeho dosahom aj v mestských častiach Biskupice, Horné a Dolné Ozorovce a Malé Chlievany. Cieľom je tak maximálne pokrytie celého územia Bánoviec nad Bebravou varovným signálom a skrátenie času potrebného na varovanie obyvateľov," skonštatovali zo samosprávy.

Práce zabezpečuje dodávateľ od konca júla vo viacerých lokalitách mesta i mestských častiach, spresnila radnica. Celkovo na území mesta pribudne na stĺpoch verejného osvetlenia 224 koncových akustických hlásičov. Na realizáciu aktivít získalo mesto nenávratný finančný príspevok vo výške 538 586,06 eura. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies