Na gréckom pobreží pristála ďalšia vlna utečencov, v šiestich lodiach ich bolo vyše 150

NETKY.SK • 10 August 2015, 11:08 • 2 min
Na gréckom pobreží pristála ďalšia vlna utečencov, v šiestich lodiach ich bolo vyše 150

KÓS - Viac ako 150 migrantov na najmenej šiestich plavidlách dorazilo dnes k pobrežiu gréckeho ostrova Kós. Informovala o tom agentúra AP. V dnešnej skupine migrantov bolo aj 40 Sýrčanov, ktorí nadšene mávali a oslavovali, keď ich nafukovací čln pristál na pobreží Kósu, ktorý patrí medzi najobľúbenejšie turistické destinácie v Grécku.

slovakia

left justify in out

Muži povyskakovali z člna, aby pomohli na breh ženám a deťom. Jeden z nich bol natoľko dojatý, že sa neubránil slzám. Dnešná skupina utečencov rozšírila rady 124.000 migrantov, ktorí sa len za prvých sedem mesiacov tohto roku preplavili ku gréckym brehom, čo je podľa Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) oproti rovnakému obdobiu minulého roku o 750 percent viac. Len v júli prišlo do Grécka 50.000 migrantov, z ktorých až 70 percent pochádza zo Sýrie. Väčšina utečencov končí podľa UNHCR na ostrovoch Lesbos, Chios, Kós, Samos a Leros.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies