Na futbalových MS 2026 odohrajú 104 zápasov, bude to o 40 viac ako na posledných majstrovstvách v Katare.

NETKY.SK • 15 Marec 2023, 08:00 • 2 min
Na futbalových  MS  2026 odohrajú 104 zápasov, bude to o 40 viac ako na posledných majstrovstvách v Katare.

Kigali - Na futbalových MS 2026 v USA, Kanade a Mexiku odohrajú celkovo 104 zápasov - o 40 viac ako na MS 2022 v Katare.

slovakia

left justify in out

Na futbalových MS 2026 v USA, Kanade a Mexiku odohrajú celkovo 104 zápasov - o 40 viac ako na MS 2022 v Katare. Na šampionáte sa prvýkrát v histórii predstaví 48 tímov, ktoré rozdelia do dvanástich štvorčlenných skupín. Prvé dva tímy z každej skupiny a najlepších osem z tretích miest postúpia medzi elitnú 32-ku. Medzinárodná futbalová federácia schválila nový formát MS v dejisku volebného kongresu FIFA v rwandskej metropole Kigali. Finále sa uskutoční v nedeľu 15. júla 2026. Pôvodne sa počítalo s vytvorením šestnástich trojčlenných skupín, z ktorých by dva najlepšie tímy postúpili do vyraďovacej fázy šampionátu. Informovala o tom agentúra AFP. Po úprave formátu turnaja odohrajú o 24 zápasov viac ako bolo plánované. Majstri sveta absolvujú na ceste za titulom osem duelov. "Úpravu formátu sme schválili jednomyseľne. Revidovaný model znižuje riziko nekalých praktik a tajných dohôd. Pristúpili sme k nemu po dôkladnom prieskume, pri ktorom sme zohľadnili športovú integritu, potreby hráčov i náklady na cestovanie jednotlivých tímov. Chceli sme, aby každý z účastníkov šampionátu odohral minimálne tri zápasy a aby mal medzi nimi dostatočný priestor na odpočinok," uvádza sa vo vyhlásení FIFA. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies