Od januára sa zvýšila minimálna výška preddavku na poistné

NETKY.SK • 3 Február 2021, 10:48 • 2 min
Od januára sa zvýšila minimálna výška preddavku na poistné

Výška preddavku na poistné sa zdvihla.

slovakia

left justify in out

Od januára tohto roka sa zvýšila minimálna výška preddavku na poistné, prvé platby treba zaplatiť maximálne do 8. februára. Minimálny preddavok pre samoplatiteľov a samostatne zárobkovo činné osoby predstavuje mesačne sumu 76,44 eura.

 

img

 

Pre osoby, ktoré majú nárok na zníženú sadzbu poistného, je minimálny preddavok určený vo výške 38,22 eura. Hovorca Všeobecnej zdravotnej poisťovne Matej Neumann pripomenul, že pri platení poistného a preddavkov na poistné na zdravotné poistenie je potrebné uviesť správny variabilný a špecifický symbol.

 

img

 

Samostatne zárobkovo činné osoby sa dozvedeli novú výšku preddavku, platnú od 1. januára 2021, vo výsledku ročného zúčtovania za rok 2019. V niektorých prípadoch sa však už oznámená výška preddavku môže zmeniť, napríklad z dôvodu, že sa zmenil platiteľ poistného, alebo na základe nových skutočností vznikol nárok na zníženú sadzbu poistného.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies