Mick Schumacher je po havárii pripravený štartovať na VC Austrálie

NETKY.SK • 7 Apríl 2022, 11:48 • 2 min
Mick Schumacher je po havárii pripravený štartovať na VC Austrálie

MELBOURNE – Nemecký jazdec F1 Mick Schumacher je plne pripravený postaviť sa na štart nadchádzajúcej Veľkej ceny Austrálie v Melbourne. Po ťažkej havárii v kvalifikácii na predošlej VC Saudskej Arábie necíti žiadne zdravotné obmedzenia, ktoré by mu bránili v štarte.

slovakia

left justify in out

„Som v poriadku, necítim žiadne zdravotné následky,“ povedal jazdec tímu Haas. Schumacher počas kvalifikačnej jazdy v Džidde začal v desiatej zákrute Q2 strácať kontrolu nad monopostom, následne na obrubníku neudržal riadenie a v rýchlosti 240 km/h tvrdo narazil do bariéry.

 

img

 

Syna legendárneho Michaela Schumachera museli po havárii zo zdemolovaného vozidla vyslobodiť záchranári, kvalifikáciu na niekoľko desiatok minút prerušili. Z okruhu ho odviezla sanitka, po leteckom transporte do nemocnice absolvoval ďalšie vyšetrenia, ktoré nepreukázali žiadne zranenia. Z nemocnice ho ešte v ten istý deň prepustili, v pretekoch však z preventívnych dôvodov neštartoval.

 

 

Mick Schumacher stále čaká na prvý bod v kráľovskom motošporte, v úvodných pretekoch sezóny v Bahrajne však k nim bol blízko, keď sa umiestnil na 11. priečke. Jeho tímový kolega Dán Kevin Magnussen bodoval v oboch tohtoročných pretekoch a získal 12 bodov.

 

 

„Očakávanie sú pre tento týždeň vysoké, chceme skončiť na bodovaných pozíciách. Verím, že sa nám to podarí,“ citovala agentúra DPA Schumachera, ktorý verí, že havária spred dvoch týždňov sa nepodpíše na jeho prístupe k pretekaniu: „Nikdy nechcete havarovať, no zároveň sa snažíte jazdiť najrýchlejšie, ako sa dá. Musíte trochu riskovať a to aj robíme.“

 

Možno vás zaujme: Fínsko zvýši svoje vojenské výdavky



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies