Na Filmové slávnosti do Ríma pricestujú skutočné hviezdy

NETKY.SK • 30 September 2016, 17:41 • 2 min
Na Filmové slávnosti do Ríma pricestujú skutočné hviezdy

RÍM - Jedenásť filmov bude na 11. ročníku medzinárodného filmového festivalu v Ríme bojovať o hlavnú trofej prehliadky - Zlatého Marca Aurélia.

slovakia

left justify in out

Medzi súťažnými filmami bude aj snímka 7 minuti - novinka talianskeho herca a režiséra Michele Placida, hlavného predstaviteľa kultového seriálu Chobotnica, či poľský film nominovaný na Oscara Powidoki, novinka žijúcej legendy tamojšej kinematografie Andrzeja Wajdu.

 

O laureátovi hlavnej trofeje v talianskom hlavnom meste nerozhoduje, ako na väčšine festivalov, odborná medzinárodná porota, ale diváci.

 

Na prehliadke, ktorá potrvá do 23. októbra a ktorú tentoraz organizátori venujú pamiatke herca a tanečníka Genea Kellyho pri príležitosti 20. výročia jeho úmrtia, premietnu 24 snímok v premiére, podujatie doplnia i rámcové akcie, ako výstavy a diskusie.

 

Ako ďalej vyplýva z dnešných informácií organizátorov v Ríme, vo Večnom meste očakávajú pri tejto príležitosti hviezdy strieborného plátna prvej veľkosti vrátane Meryl Streepovej a Toma Hanksa, ale aj Vigga Mortensena, Olivera Stonea či Wernera Herzoga. Chýbať nebudú ani domáci oscaroví tvorcovia Bernardo Bertolucci alebo Roberto Benigni.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies