V meste sa narodilo 152 detí, rovnako chlapcov aj dievčat

NETKY.SK • 11 Január 2022, 08:46 • 2 min
V meste sa narodilo 152 detí, rovnako chlapcov aj dievčat

SENICA – V uplynulom roku sa v meste Senica narodilo 152 detí. Pomer chlapcov a dievčat bol totožný, keďže sa narodilo 76 dievčat a rovnaký počet chlapcov. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

slovakia

left justify in out

Dvojnásobnú radosť z príchodu potomkov na svet mali dva páry, ktorým sa narodili dvojčatá. „Obľúbenými menami, ktoré rodičia novorodencom dávali, boli Adam, Samuel, Sebastián a Tomáš. Medzi dievčatami prevažovali mená ako Ema, Karolína a Viktória. Vyskytli sa aj netradičnejšie, ako Madison a Eddie,“ uviedla Moravcová. Ako doplnila, pandémia a s ňou súvisiace opatrenia sa podpísali na počte uzavretých manželstiev. V roku 2021 ich bolo na senickom matričnom úrade zapísaných 72. V obradnej miestnosti mestského úradu malo sobáš 54 párov, v kostole ich bolo 18.

 

img

 

„Najviac sobášov bolo počas letných mesiacov, keď boli opatrenia voľnejšie. Najviac svadieb bolo teda počas júna, júla a augusta. Minulý rok sa konal prvýkrát sobáš aj v zrekonštruovanej budove bývalej Sokolovne, teraz Múzea Senica,“ informovala hovorkyňa mesta. V roku 2021 sa do Senice prisťahovalo 253 nových obyvateľov, naopak, z mesta zo Záhoria sa odsťahovalo 412 ľudí. Pod úbytok obyvateľov sa podpísali aj úmrtia. „V roku 2021 ich bolo viac ako za posledné roky, celkovo nás opustilo 259 obyvateľov. K 31. decembru 2021 tak v evidencii obyvateľov figurovalo 19 539 obyvateľov mesta,“ dodala Moravcová.

 

 

Možno vás zaujme: Známy bojovník Attila Végh pripravil pre svojho syna krásny narodeninový deň



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies