Búrky na východe Slovenska môžu sprevádzať veľké krúpy a prudký lejak

NETKY.SK • 19 Júl 2023, 14:30 • 2 min
Búrky na východe Slovenska môžu sprevádzať veľké krúpy a prudký lejak

BRATISLAVA - Na východnom Slovensku platí do večera výstraha druhého stupňa pred búrkami. Silné búrky môžu byť spojené s prudkým lejakom, nárazmi vetra a veľkými krúpami s priemerom aj nad dva centimetre.

slovakia

left justify in out

Na svojom webe o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

 

Na zvyšnom území Slovenska trvá výstraha prvého stupňa pred búrkami. Na juhozápade tiež vydal SHMÚ výstrahu pred vysokými teplotami. Výstraha druhého stupňa pred búrkami platí pre celý Košický kraj a aj Prešovský kraj s výnimkou okresov Kežmarok, Stará Ľubovňa a Poprad, kde platí výstraha prvého stupňa. Prudký lejak môže priniesť 30 až 50 milimetrov zrážok za polhodinu, nárazy vetra môžu dosiahnuť 70 až 110 kilometrov za hodinu.

 

 

 

Výstrahy pred búrkami platia do 20.00 h. Na území s vydanou výstrahou prvého stupňa pred búrkami očakáva SHMÚ intenzitu 20 až 30 milimetrov za polhodinu, nárazy vetra môžu dosiahnuť 65 až 85 kilometrov za hodinu a môžu prísť aj krúpy. Výstraha prvého stupňa pred vysokými teplotami platí do 18.00 h pre celý Nitriansky a Bratislavský kraj, väčšinu Trnavského kraja a okres Krupina. Teplota tu môže dosiahnuť 33 stupňov Celzia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB Netky, Foto: TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies