Na čom sa zhodli Branislav Gröhling a Richard Raši?

NETKY.SK • 23 Január 2022, 15:08 • 2 min
Na čom sa zhodli Branislav Gröhling a Richard Raši?

BRATISLAVA - Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) a nezaradený poslanec parlamentu za mimoparlamentný Hlas-SD Richard Raši sa dnes stretli v diskusnej relácii Na telo televízie Markíza. Rozprávali sa o pandemických opatreniach i komunálnych voľbách.

slovakia

left justify in out

Obaja politici sa zhodli na skrátení karantény. Raši tvrdí, že vláda by mala prijať toto opatrenie ihneď, aby štát s príchodom omikronu neskolaboval. Gröhling hovorí, že skrátenie karantény by malo byť z 10 dní na 5. Cez víkend mali vyhodnocovať jednotlivé čísla, tvrdí. Raši by skrátenie nechal na epidemiológov. Dlhá karanténa môže podľa neho ohroziť zdravotníkov, učiteľov, či kritickú infraštruktúru. Poukazuje, že omikron sa síce šíri rýchlejšie, ale nenapĺňa tak nemocnice.

 

img

Branislav Gröhling

 

Vláda by podľa Gröhlinga mala pristúpiť k povinnému očkovaniu určitých skupín kritickej infraštruktúry alebo skupín, ktoré presne stanovia. Nevraví, že učiteľov by mali povinne očkovať, pretože zaočkovanosť medzi zamestnancami škôl je cez 72 percent. „Neviem, či by to tam malo nejaký efekt,“ poznamenal.

 

Raši si myslí, že zavedenie povinného očkovania stráca zmysel a nie je riešením. Vo vnútri štátu by tiež stačil režim OP, OP+ by mal byť potrebný len na vstup do krajiny, tvrdí poslanec. Tretiu dávku vakcíny by neodporúčal všetkým, zvažoval by to najmä u malých detí.

 

Prečítajte si tiež: Remišová odsúdila Ficove útoky na prezidentku: Nikto iný nerobí taký cirkus pre zmluvu s USA

 

Ministerka pre investície Veronika Remišová (Za ľudí) v dnešnej diskusnej relácii V politike televízie TA3 povedala, že strana Za ľudí podporí skrátenie karantény, ktoré je krízovým opatrením v pandemickej vlne omikronu. Za ľudí podporí aj povinné očkovanie, počká si však na stanovisko rezortu zdravotníctva a odborníkov. Nepodporia však sankcie voči neočkovaným, ktorým by nemali preplatiť zdravotnú starostlivosť. Slovensko sa podľa Remišovej musí vrátiť k normálnemu životu a musí skoncovať so zavádzaním lockdownov. „Je čas, aby sa krajina naučila s vírusom žiť. Nemôžeme donekonečna žiť s obmedzeniami,“ zhodnotila.

 

img

Veronika Remišová

 

Predseda parlamentného brannobezpečnostného výboru Juraj Krúpa (OĽaNO) zas v relácii RTVS O 5 minút 12 potvrdil, že rezort zdravotníctva pripravuje núdzové zdravotnícke zariadenia. Myslí si, že tu bude intenzívna, ale krátka vlna

 

Strana SaS predstaví do tohtoročných komunálnych volieb kandidátov na predsedov samosprávnych krajov, povedal Gröhling. Raši odmietol, že by šiel kandidovať za primátora Košíc či predsedu Košického samosprávneho kraja. Podľa Gröhlinga skloňujú Rašiho meno v súvislosti s možnou kandidatúrou. Poslanec nevylúčil, že Hlas-SD v krajoch nasadí vlastných kandidátov.

 

img

 

Strana Za ľudí plánuje postaviť kandidáta na primátora Žiliny, Košíc či Lučenca a dvoch kandidátov na predsedov samosprávnych krajov. Kandidátov budú nominovať na veľkej programovej konferencii v apríli. Vicepremiérke v komunálnych a župných voľbách nepôjde o kvantitu kandidátov, ale o to, aby strana postavila na primátorov kvalitných ľudí.

 

Možno vás zaujme: Dvaja koaliční partneri nechcú predĺžiť núdzový stav



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies