Parlamentné voľby nás budú stáť takmer 13 miliónov eur

NETKY.SK • 10 Február 2020, 07:17 • 2 min
Parlamentné voľby nás budú stáť takmer 13 miliónov eur

BRATISLAVA - Najviac prostriedkov z nich, viac ako šesť miliónov eur, tvoria výdavky pre obce na zabezpečenie činnosti okrskových volebných komisií. Uviedla to Michaela Paulenová z tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra SR.

slovakia

left justify in out

Volebné komisie

Objem vyše šiestich miliónov eur zahŕňa podľa Paulenovej činnosť komisií počas prípravy a konania sa volieb vrátane výdavkov na vyplatenie odmien, stravného a občerstvenia predsedom, zapisovateľom a členom okrskových volebných komisií. Tieto prostriedky boli už vopred vyplatené obciam.

 

img

 

Financie

Odmena za výkon funkcie člena okrskovej volebnej komisie je stanovená na 50,06 eur. Predseda okrskovej komisie dostane 65,08 eura a zapisovateľ 62,58 eura. Z celkovej sumy 12 626 775 eur ide na voľby z rozpočtu ministerstva vnútra 10 647 tisíc eur, zvyšná suma sa doplní z rozpočtu Štatistického úradu (ŠÚ) SR.

 

Tlačivá

Okrem činnosti komisií sa prostriedky použili napríklad na tlač hlasovacích lístkov, informačných materiálov či volebných tlačív. Z prostriedkov ŠÚ sa má zabezpečiť spracovanie výsledkov volieb.

 

img

 

Ôsme v histórii SR

Parlamentné voľby sa budú konať 29. februára, kandiduje v nich 25 politických subjektov. V ére samostatného Slovenska pôjde o ôsme parlamentné voľby v poradí. Na Slovensku je viac ako štyri milióny oprávnených voličov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona