Kuleba: Je neľudské, aby pápež nazýval Rusov obeťami

NETKY.SK • 26 August 2022, 16:29 • 2 min
Kuleba: Je neľudské, aby pápež nazýval Rusov obeťami

KYJEV - Ako sme vás informovali, pápežove vyjadrenie o zavraždenej Darii Duginovej i o bežných Rusoch a Ukrajincoch pobúrilo ukrajinského veľvyslanca vo Vatikáne Andrija Juraša.

slovakia

left justify in out

Dariu Duginovú označil pápaž za „úbohé nevinné  dievča, ktoré vyhodila v Moskve do vzduchu bomba pod sedadlom auta." Teraz sa ozval aj ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba, ktorý slová hlavy katolíckej cirkvi ostro odsúdil a zároveň si predvolal vatikánskeho nuncia, aby mu vyjadril svoje rozhorčenie. 

 

obrazok

 

„Ukrajinské srdcia sú roztrhané a ulomené  pápežovými slovami," povedal ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba novinárom v Kyjeve po predvolaní vatikánskeho nuncia a dodal, že „konanie pápeža bolo nespravodlivé a neľudské." 

 

Nešpecifikoval, či išlo len o vyjadrenie pápaža Františka k smrti zavraždenej Darie Duginovej  alebo aj jeho ostatné vyhlásenia z tejto stredy, v ktorých uviedol, že myslí na všetkých obyčajných ľudí, ktorí vojnou trpia bez ohľadu na ich národnosť.  

 

obrazok

 

„Myslím na deti, toľko ich zomrelo. Na obrovský počet utečencov. Je toľko zranených. Toľko ukrajinských a ruských detí sa stalo sirotami. Byť sirotou nemá žiadnu národnosť. Stratili otca alebo matku... tak ruské ako ukrajinské deti,“ uviedol pápež. 

 

Prezident Zelenskyj sa zatiaľ k slovám Františka nevyjadril, mal s ním však "konflikt" krátko po začatí vojny, kedy ho obvinil z toho, že podporuje ruský terorizmus pre pápežove slová, že ani NATO ani štáty Únie, ani Ukrajina, tak ako Rusko neurobili dosť pre to, aby vojna nezačala. 

 

Prečítajte si aj: Zbrane a peniaze na Ukrajine končia aj v rukách pašerákov a oligarchov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona