Pokým nebude magister, medzi profesionálmi nenastúpi: V Bratislave sa predstaví jeden z najväčších talentov bojovej scény

NETKY.SK • 8 Jún 2023, 18:00 • 2 min
Pokým nebude magister, medzi profesionálmi nenastúpi: V Bratislave sa predstaví jeden z najväčších talentov bojovej scény

Srbský bojovník Marek Medovarski patrí k najskúsenejším amatérskym bojovníkom trénujúcim na Slovensku a potvrdiť to môže už túto sobotu na RFA 11 v Bratislave.

slovakia

left justify in out

O Marekovi by sa dalo pokojne povedať, že vedie dvojitý život, keďže okrem jeho zápasníckej kariére sa intenzívne venuje vysokej škole, na ktorej získa titul magistra budúci rok. Jeho ďalší zápas ho čaká proti Šimonovi Fiantokovi v bratislavskom Dome Športu. Posledné lístky sú dostupné v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

 

Usilovný Srb s minimom voľného času

Aj keď mnohé zdroje uvádzajú pri Marekovi Medovarskom slovenskú národnosť, ide o nepresnosť. „Chcem, aby sa to vyjasnilo, pretože mám stále srbské občianstvo. Na Slovensku mám iba prechodný pobyt,“ odpovedal na otázku, či je v skutočnosti Srb alebo Slovák. Už dlhšiu dobu však študuje v Bratislave, kde ho o rok čakajú štátnice.

 

So štúdiom a zápasením zároveň dokáže skĺbiť aj prácu, čo má väčšinou za následok nulový voľný čas. „Mimo bojových športov sa venujem hlavne robote. Vediem súkromné a skupinové tréningy a okrem toho sa venujem hlavne škole,“ povedal Medovatski. Ak si predsa len nájde voľný čas, prednosť dostávajú priatelia. „Okrem záväzkov rád trávim čas s kamarátmi na káve,“ doplnil.

 

img

 

Najskôr dokončiť štúdium, potom profesionáli

Ako mnohých súčasných zápasníkov, aj Mareka priviedli k bojovým umeniam filmy s touto tematikou. „Od malička som si fičal na filmoch a otec mi ospevoval Bruca Leeho. Mám rád boj a porovnávanie síl, hlavne vyhrávať. Napĺňa ma to a mám to naozaj rád,“ uviedol srbský sympaťák, ktorý má v súčasnosti veľké množstvo zápasov na amatérskej scéne.

 

Skôr než o rok ho ale v profesionálnom zápase určite neuvidíme. „K profesionálom prestúpim, až keď získam magisterský diplom, aby som sa mohol naplno venovať iba športu. Jeden profesionál sa nemôže obmedzovať ničím. Mám na mysli školu a nočné v klube, lebo sa to potom podpíše na výkone a ja všetko robím naplno. Beriem to seriózne a nie som žiaden brigádnik,“ odôvodnil svoj postoj.

 

img

 

Šanca dať o sebe vedieť širokej verejnosti

Tentokrát čaká Mareka ďalší zápas pod amatérskymi pravidlami a debut v organizácii RFA. Na turnaji v Bratislave ho vyzve slovenský bojovník Šimon Fiantok. Marek sa snaží nemať pred zápasom žiadne očakávania: „Očakávam tvrdý boj muž proti mužovi. Nič viac, nič menej,“ vyhlásil srbský bojovník, ktorý radšej necháva za seba hovoriť činmi.

 

„Šimona osobne nepoznám. Viem, že je tvrdý fighter a verím, že je aj dobrý chalan. Teším sa na náš súboj, lebo určite zaručíme peknú podívanú,“ vyhlásil pred jeho súbojom na RFA 11. Ten prebehne už túto sobotu 10. júna a sledovať ho môžete prostredníctvom platformy PPV.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona