Mohol to byť fantastický úvod sezóny! Fialková v Pokljuke siahala na pódiové umiestnenie, Kuzminová sa trápila

NETKY.SK • 6 December 2018, 16:01 • 2 min
Mohol to byť fantastický úvod sezóny! Fialková v Pokljuke siahala na pódiové umiestnenie, Kuzminová sa trápila

POKLJUKA - Prvé individuálne preteky novej biatlonovej sezóny takmer priniesli Slovensku prvé pódiové umiestnenie. Dvadsaťšesťročná Breznianka Paulína Fialková obsadila skvelé 4. miesto vo štvrtkových vytrvalostných pretekoch na 15 km v rámci 1. kola Svetového pohára 2018/2019 v slovinskej Pokljuke.

slovakia

left justify in out

Pre zverenku Anny Murínovej a Martina Bajčičáka je to druhý najlepší individuálny výsledok v kariére. Druhá bola v pretekoch s hromadným štartom 25. marca 2018 na záver uplynulej sezóny v ruskom Ťumeni. Vo štvrtok v Pokljuke s dvoma chybami na strelnici zaostala za víťazkou o 19,5 sekundy.

"Som prekvapená, nečakala som to s dvoma trestnými minútami. Vôbec som netušila, že pri mojom mene bude svietiť v cieli jednotka. Dobré športovkyne však ešte len za mnou prichádzali do cieľa, takže bolo predčasné sa tešiť. Na záverečnej ´stojke´ bola posledná rana veľmi tesná, ale našťastie, padla. Začala som opatrne bežecky, ale bola to taktika. Myslím si, že vyšla. Prežila som náročné týždne pred prvými pretekmi. Som však taký typ, že ked ma niekto nahnevá, viem sa zdravo pobiť o dobrý výsledok," uviedla Paulína Fialková v rozhovore pre televíziu v čase, keď ešte figurovala vo výsledkoch priebežne druhá.

Nečakanou víťazkou sa po bezchybnej streľbe stala Ukrajinka Julia Džimová. Na druhom mieste sa s odstupom 5,9 s umiestnila rovnako šokujúco Poľka Monika Hojniszová. Tretia priečka patrila ďalšiemu prekvapeniu - Markéte Davidovej z Česka.

Trojnásobná olympijská víťazka Anastasia Kuzminová sa umiestnila na 25. priečke. V pretekoch zaznamenala tri chybné výstrely. Ivona Fialková s dvoma chybami skončila na 27. mieste. Terézie Poliakovej v cieli patrila 76. priečka.

Vo piatok pokračuje úvodné kolo nového ročníka SP v biatlone šprintom mužov na 10 km.

Svetový pohár 2018/2019 v biatlone - 1. kolo - Pokliuka (Slovin.) - štvrtok - výsledky:

Vytrvalostné preteky žien na 15 km:

 

1. Julia Džimová (Ukr.) 43:06,6 min (0), 2. Monika Hojniszová (Poľ.) +5,9 s (1), 3. Markéta Davidová (ČR) +16,5 (1), 4. Paulína Fialková (SR) +19,5 (2), 5. Baiba Bendiková (Lot.) +20,8 (0), 6. Lisa Vittozziová (Tal.) +27,1 (1), ... 25. Anastasia Kuzminová +1:48,1 (3), ... 27. Ivona Fialková +2:05,4 (2), ... 76. Terézia Poliaková (všetky SR) +5:53,1 (3)
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies