Polícia zaistila počas akcie s názvom Pevnosť nelegálne zbrane

NETKY.SK • 25 Apríl 2023, 12:00 • 2 min
Polícia zaistila počas akcie s názvom Pevnosť nelegálne zbrane

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra (NAKA) aj za účasti príslušníkov maďarskej polície vykonala v Trnave, Handlovej a Ružomberku policajnú akciu s krycím názvom Pevnosť.

slovakia

left justify in out

Polícia pri nej zaistila 14 nelegálne držaných strelných zbraní, z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami tiež obvinila jednu osobu. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PPZ) Karolína Barinková. Pri domových prehliadkach a ďalších procesných úkonoch polícia okrem 14 nelegálne držaných strelných zbraní zaistila aj viac ako 2000 kusov streliva rôzneho kalibru, množstvo komponentov k strelným zbraniam, takisto granát a podomácky vyrobené tlmiče hluku. Zaistené veci podrobia znaleckému skúmaniu.

 

"Na základe zadovážených dôkazov vyšetrovateľ obvinil osobu J. H. zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami," informovala Barinková. Keďže obvinená osoba je v súčasnosti podmienečne odsúdená za rovnakú trestnú činnosť, súd rozhodol o jej vzatí do väzby. Zásah nadväzoval na akciu Rajka, ktorú zrealizovali maďarskí policajti v roku 2022. Vznikol po nej medzinárodný vyšetrovací tím, ktorého členmi sú Europol, NAKA i Úrad špeciálnej prokuratúry GP SR. Jednou z hlavných úloh tímu je identifikácia pôvodu zaistených zbraní a výbušnín. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies