Módny dom Hugo Boss dosiahol v 2. kvartáli solídny rast zisku a tržieb

NETKY.SK • 4 August 2015, 14:43 • 2 min
Módny dom Hugo Boss dosiahol v 2. kvartáli solídny rast zisku a tržieb

BERLÍN - Nemecký módny dom Hugo Boss dosiahol v 2. kvartáli 2015 solídny rast zisku a tržieb, za čo vďačí oslabeniu eur a tiež rozšíreniu svojej siete obchodov.

slovakia

left justify in out

Presnejšie, tržby módneho koncernu za tri mesiace dokonca júna 2015 vzrástli medziročne o 16 % na 647,1 milióna eur v dôsledku "pozitívnych kurzových vplyvov", uvádza sa v jeho vyhlásení.
     

Aj vďaka tomu stúpol zisk spoločnosti pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou v 2. štvrťroku o 12 % na 123,3 milióna eur.
     

Čistý zisk módneho domu Hugo Boss sa v sledovanom období zvýšil o 13 % na 70,1 milióna eur.
     

Tržby jeho obchodov Európe v 2. kvartáli vzrástli o 7 % a  prekonali tak 5-% rast tržieb na ďalších kľúčových trhoch - v USA a v Ázii. 
     

Šéf módneho domu Claus Dietrich Lahrs po zverejnení výsledkov za 2. kvartál skonštatoval, že sa v nich odrazil "veľmi zdravý vývoj vlastnej siete obchodov". Je preto optimista, čo sa týka tržieb v Európe aj v 2. polovici roka, ale zároveň očakáva, že podmienky na trhu v USA a Číne budú naďalej zložité.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies