Miro Jaroš pokrstil album #5

NETKY.SK • 13 Marec 2015, 10:46 • 2 min
Miro Jaroš pokrstil album #5

BRATISLAVA - Slovenský spevák Miro Jaroš pokrstil vo štvrtok v Cafe Cverna svoj album #5. Ide o piaty album známeho interpreta určený dospelému poslucháčovi, ktorý oficiálne vyšiel v decembri minulého roka.

slovakia

left justify in out

Rodák zo Žiliny na ňom spolupracoval s viacerými umelcami. Pod text piesne Originál sa podpísal slovenský rapper Rakby a vokály k nej naspievalo spevácke duo TWiiNS. Na štúdiovke sa nachádzajú tiež duety s Barbarou Haščákovou a s Dominikou Mirgovou, ktorú si Jaroš napokon zvolil aj za krstnú mamu. „Ani som nad tým dlho neuvažoval. Jednak mám s Dominikou na albume duet, vedel som, že príde a netuším, ako bude obmedzený čas, ktorý budeme s ňou tráviť po jej pôrode - do akej miery si dá pauzu, do akej nie. Takže s ňou rád trávim ešte tie minúty pred pôrodom a chcel som naplno využiť, že bude aj na krste,“ zdôvodnil svoj výber.


Mirgová ponuku krstiť Jarošov album prijala s nadšením. „Je to pre mňa veľká česť a zodpovednosť a tým, že Miro robí skvelú hudbu a má svoj klub fanúšikov, verím, že tento album bude určite dobrý. Takže som rada a želám mu samozrejme veľkú predajnosť, to je na Slovensku asi najpodstatnejšie, pretože všetky pesničky sa už dnes len sťahujú z internetu a albumy už nie sú pre ľudí také podstatné,“ povedala počas krstu Mirgová. Štúdiovku napokon uviedla do života minerálnou vodou.


Album #5 je podľa Jarošových slov iný ako jeho doterajšia tvorba. „Piaty album je viac optimistický a pozitívny. Som známy tým, že riešim skôr také hĺbavé texty, metafory, zamýšľam sa nad životom. Často sú to také smutnejšie pesničky a pri tomto albume som mal pocit, že sa chcem baviť, že sa chcem zabávať. Možno to bolo ovplyvnené tým, že som veľa času strávil v okolí Dominiky a tínedžerov, ktorí ju obklopujú a niečo z nich sa na mňa nalepilo,“ poznamenal.


Tridsaťšesťročný interpret sa chce poďakovať všetkým, ktorí sa na vzniku jeho nového albumu aktívne podieľali. „Chcem sa poďakovať tiež Marekovi Dankovi, mladému klaviristovi, ktorého som objavil v talentovej súťaži. S Marekom sme za jeden večer pri víne napísali rovno päť skladieb, ktoré sa dostali na #5. Moje veľké ďakujem patrí tiež hlavnému zvukovému producentovi albumu Randymu Gnepovi a DJ-om Metalovi a Demexovi, ktorí sa podieľali na pesničke Vypeckuj rádio,“ priblížil Jaroš.


Počas slávnostného večera odznelo naživo prvých sedem skladieb. Mira Jaroša na pódiu sprevádzali huslista Peter Fajta, klavirista Matúš Ferko, na gitaru hral Adam Cisár, za bicie sa posadil Marek Žilinec a vokály odspievala Anabela Mollová. Po Jarošovom boku sa objavili aj Dominika Mirgová a TWiiNS.
Sestry Nízlové mu po poslednej odohranej piesni priniesli chutnú raw tortu ako prekvapenie k 37. narodeninám, ktoré oslávi v sobotu 14. marca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies