Olejová škvrna z luxusnej výletnej lode znečistila prístav Split

NETKY.SK • 29 August 2023, 13:45 • 2 min
Olejová škvrna z luxusnej výletnej lode znečistila prístav Split

Záhreb - Odpadová voda a olej z luxusnej výletnej lode "Norwegian Epic" znečistili more a pobrežie v prístave Split. V pondelok večer to potvrdila správa prístavu.

slovakia

left justify in out

"Počas odčerpávania odpadovej vody s obsahom oleja z výletnej lode prasklo potrubie a dostala sa do mora a na časť pobrežia," povedal Zvonimir Perkušič, inšpektor bezpečnosti a ochrany životného prostredia mestského prístavu Split. Incident podľa neho nespôsobil dôsledky pre životné prostredie. Špecializovaná firma na hladine inštalovala hrádze, aby zabránila šíreniu olejovej škvrny a okamžite začala odstraňovať znečistenie. "Keďže nešlo o veľký únik, rozliatu ropu čoskoro odstránili z mora aj z pobrežia," dodal Perkušič. Luxusná výletná loď Norwegian Epic priplávala do prístavu v Splite v nedeľu ráno, vyplávala v pondelok popoludní. TASR informuje podľa agentúry HINA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
TASR/ Foto: FB Norwegian Epic, pixabay
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies