Ministerstvo spravodlivosti SR zverejnilo výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na podporu ľudských práv

NETKY.SK • 15 November 2023, 15:10 • 2 min
Ministerstvo spravodlivosti SR zverejnilo výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na podporu ľudských práv

Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky (MSSR) v zmysle zákona č. 302/2016 Z. z. o poskytovaní dotácií v pôsobnosti ministerstva a ďalśích súvisiacích zákonov vyhlasuje výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na rok 2024 na presadzovanie, podporu a ochranu ľudských práv a slobôd a na predchádzanie všetkým formám diskriminácie, rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a ostatným prejavom intolerancie.

slovakia

left justify in out

Termín predkladania žiadostí je 23. december 2023, pri žiadostiach zasielaných poštou je rozhodujúci údaj na poštovej pečiatke, ktorým môže byť najneskôr dátum uzávierky výzvy, teda práve 23. december, uvádza tlačová správa na www.justice.gov.sk.

Dotáciu možno podľa účelu použitia poskytnúť na "posilnenie efektívnosti vymáhateľnosti ľudských práv a slobôd, podporu aktívnej občianskej spoločnosti, podporu uplatňovania zásady rovnakého zaobchádzania, podporu výchovy a vzdelávania detí a mládeže, podporu vzdelávania a školenia, zvyšovanie informovanosti verejnosti a vzdelávanie profesijných skupín, poradenskú činnosť, monitorovaciu činnosť a bezplatnú právnu pomoc, analytickú, expertnú a edičnú činnosť, podporu spolupráce a partnerstva organizácií a inštitúcií vykonávajúcich činnosť v oblasti ľudských práv a slobôd."

Výzva podporí aj zaobstaranie publikácií, učebných materiálov a pomôcok v oblasti ľudských práv a slobôd, výdavky neziskových organizácií a inštitúcií vykonávajúcich činnosť v oblasti ľudských práv a slobôd a predchádzania všetkým formám diskriminácie, rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a ostatným prejavom intolerancie, podporu spoločensko-vedných aktivít v oblasti ľudských práv a slobôd a predchádzania všetkým formám diskriminácie a zlepšenie kvality života znevýhodnených skupín obyvateľstva.

Ako informuje výzva, prioritne budú podporované projekty zamerané na prevenciu extrémizmu; projekty zamerané na prechádzanie diskriminácie a projekty zamerané na vzdelávanie a multi-inštitucionálnu spoluprácu v oblasti pomoci obetiam trestných činov.

Všetky potrebné informácie, vrátane podmienok poskytnutia dotácií a postupu pri predkladaní žiadostí nájdete na nasledovnom linku: www.justice.gov.sk/sluzby/dotacie/dotacie-na-podporu-ludskych-prav/.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: www.justice.gov.sk, Foto: Ministerstvo spravodlivosti SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies