Počas medzinárodnej policajnej akcie identifikovali 442 možných obetí obchodovania s ľuďmi

NETKY.SK • 19 Jún 2021, 14:41 • 2 min
Počas medzinárodnej policajnej akcie identifikovali 442 možných obetí obchodovania s ľuďmi

BRATISLAVA - V dňoch od 31.mája do 6. júna 2021 sa Slovenská republika zapojila do celoeurópskych spoločných akčných dníJoint action days „ JAD“ zameraných na obchodovanie s ľuďmi na účely pracovného vykorisťovania.

slovakia

left justify in out

JAD boli súčasne vykonávané pod záštitou EUROPOLU vo všetkých členských štátoch EÚ a dvoch štátoch mimo Európskej únie, a to vo Švajčiarsku a Veľkej Británii.

 

img

 

"Výsledkom spoločného úsilia všetkých zúčastnených krajín a ich právo presadzujúcich zložiek je identifikácia 442 možných obetí obchodovania s ľuďmi ako aj začatie vyšetrovania v 130 nových prípadov pre podozrenie z obchodovania s ľuďmi," napísala polícia na sociánej sieti.

 

Mohlo by vás zaujímať: Pár zo Zlatých Moraviec nútil mladú ženu k poskytovaniu sexuálnych služieb. Hrozí im až 12 rokov za mrežami!

 

V Slovenskej republike sa počas akcie vykonávali kontroly na celom jeho území pričom príslušníci Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia policajného zboru spolu s inšpektormi práce skontrolovali 31 podnikateľských subjektov a to na miestach kde je predpoklad, že by sa mohli nachádzať potenciálne obete pracovného vykorisťovania. Počas kontrol bolo skontrolovaných spolu 452 osôb, z toho 187 cudzincov pochádzajúcich z rôznych krajín, (najmä z Ukrajiny, Srbska a Vietnamu). Spolu bolo zistených 26 nelegálne zamestnávaných osôb.

 

img

 

Prečítajte si: Pri policajnej akcii "Medveď" skončilo v putách osem osôb, podľa vyšetrovateľa nelegálne zamestnali stovky cudzincov

 

V rámci JAD príslušníci národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii ÚHCP PZ pomohli rozložiť medzinárodnú organizovanú skupinu, ktorá pašovala nelegálnych migrantov (vietnamských štátnych príslušníkov) do Európy kde boli následne mnohí z nich pracovne vykorisťovaní. "Išlo o koordinovaný zásah policajných zložiek na Slovensku ako aj v zahraničí pričom v SR sa vykonali tri domové prehliadky a v Bratislave zadržali 50-ročnú ženu, ktorá je považovaná za hlavnou organizátorku v Slovenskej republike," informovala polícia.

 

Podobný článok: VIDEO: Polícia SR podnikla úspešnú akciu proti nelegálnej migrácii, ženu vraciame naspäť do Nemecka!

 

Zadržanú ženu si po procesných úkonoch prevzali prezidiálni pátrači, s cieľom zabezpečiť jej prítomnosti na ďalších úkonoch v Nemecku a naďalej sa bude pokračovať v spolupráci pri ďalších úkonoch vo vyšetrovaní.


Vykonané JAD opätovne potvrdili, že obete obchodovania s ľuďmi sa nachádzajú na celom území EU a aj na miestach kde to nemusíme predpokladať. "V prípade, že disponujete informácia o možnej obeti obchodovania s ľuďmi môžete kontaktovať bezplatnú národnú linku pomoci obetiam obchodovania s ľuďmi 0800 800 818," žiada polícia.
[
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies