REPORTÁŽ: V ringu zaznamenal už 19 KO! Veľká nádej slovenského boxu Róbert Rácz to chce dotiahnuť až do USA

NETKY.SK • 27 Január 2021, 10:24 • 2 min
REPORTÁŽ: V ringu zaznamenal už 19 KO! Veľká nádej slovenského boxu Róbert Rácz to chce dotiahnuť až do USA

Slovenský box preslávil najmä Tomi KID Kovács. Ako tréner si však zobral pod krídla mladého športovca, pre ktorého sa stali úspechy v boxe životným cieľom. Vtedy ešte nikto netušil, čo v tak mladom veku dokáže.

slovakia

left justify in out

Najprv to bol futbal 

Ako každý mladý chalan začal aj Robo s futbalom. Zostal však pri ňom len chvíľu, pretože sa stala vec, ktorá mu zmenila celý život.

 

"Otec ma od malička viedol k športu. Začal som s futbalom, no ten ma veľmi nechytil. Dozvedeli sme sa, že v Lúčenci (Róbert tam vyrastal) bude boxerský turnaj, tak sme sa tam išli pozrieť. Prihlásil ma k trénerovi Hugovi Hojtelovi, prišiel som na prvý tréning a odvtedy boxujem už 13-ty rok," priblížil svoje začiatky mladý boxer.

 

img

 

Najväčšie úspechy 

Postupom času sa stal box súčasťou Róbertovho života. Za iný šport by ho už nemenil. V profesionálnom boxe pôsobí už 5 rokov. Za toto obdobie dokázal zaznamenať viaceré úspechy na domácej aj medzinárodnej scéne.

 

"Vyhral som slovenský titul v kategórii do 76 kg. Takisto som vyhral aj český titul, takže som slovenskou aj českou jednotkou. Boxoval som aj o tituly európske WBO a IBF v Rusku, tam som ale prehral na body," dodal Róbert.

 

img

 

Len dve porážky za celú kariéru 

Štatistika Róberta Rácza je priam fenomenálna. Za svoju kariéru, a to musíme podotknúť, že má ešte len 25 rokov, dokázal zaznamenať 19 KO z celkových 22 výhier. Dokázali ho poraziť len dvaja súperi. Prvým bol Čech s arménskymi koreňmi Viktor Agateljan a tým druhým, ako sám Róbert spomenul, zápas o WBO proti Rusovi Aslambekovi Idigovi. Napriek tomu sa môže tento mladý boxerista prezentovať štatistikou, ktorá sa nepodarí dosiahnuť len tak hocikomu.

 

img

 

Boj o slovenský titul

Najťažším zápasom kariéry bol pre mladého boxera súboj o slovenský titul proti Matúšovi Babiakovi. "Zápas bol vypísaný na 10 kôl a dokázal som ho poraziť až v siedmom," spomína. Róbert úž pritom v ringu boxoval aj proti odchovancom ruskej školy, no spomenul si práve na ďalšieho Slováka. Je to skvelá vizitka, že box v našej napreduje tým správnym smerom.

 

Ako sa teraz Róbert pripravuje, čo nemilé ho postihlo v Kanade a aký je jeho najväčší sen? To všetko a ešte viac sa dozviete v našej reportáži.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies