Ministerka školstva posilňuje kompetencie štátnych tajomníkov

NETKY.SK • 10 Január 2018, 13:53 • 2 min
Ministerka školstva posilňuje kompetencie štátnych tajomníkov

BRATISLAVA - Ministerka školstva Martina Lubyová a štátny tajomník Peter Krajňák sa dohodli, že v rámci kompetencií štátneho tajomníka vznikne nová sekcia, ktorá by mala zastrešovať oblasť výchovy a vzdelávania národnostných menšín s presahom kompetencií na všetky druhy škôl.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovalo tlačové oddelenie ministerstva školstva, plánovanou náplňou novej sekcie bude oblasť inkluzívneho vzdelávania s dôrazom na vytváranie podmienok inklúzie vo všetkých školách a školských zariadeniach a komplexný prístup a tvorba systémových opatrení. „Štátnemu tajomníkovi sekciu ešte posilníme. Má pod sebou vzdelávanie a výchovu národnostných menšín, to je aj téma strany, ktorá ho nominovala (Most-Híd, poznámka SITA). Okrem toho mal záujem o inkluzívne školstvo, pretože sa v tejto téme vždy angažoval a jeho aktivity sú uznávané, je odborník," povedala šéfka rezortu školstva po dnešnom zasadnutí vlády.

Takisto sa posilnili kompetencie štátnej tajomníčky Oľgy Nachtmannovej (Smer-SD). „Vždy javila záujem o medzinárodnú sekciu a teraz boli jej kompetencie posilnené aj o vedu v medzinárodnom rozmere. Na starosť bude mať naše členstvá v medzinárodných organizáciách, napríklad v Európskej vesmírnej agentúre či Programe Cern," doplnila ministerka Lubyová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies