UEFA zrušila limit v počte fanúšikov na tribúnach. Rozhodovať budú o tom samotné krajiny

NETKY.SK • 31 Marec 2021, 22:05 • 2 min
UEFA zrušila limit v počte fanúšikov na tribúnach. Rozhodovať budú o tom samotné krajiny

ŽENEVA - Európska futbalová únia (UEFA) v stredu zrušila vlastný limit na obsadenie štadiónov počas duelov súťaží v jej pôsobnosti.

slovakia

left justify in out

Od októbra 2020 sa mohli futbalové stretnutia pod hlavičkou UEFA konať pred fanúšikmi, ak to predpisy v jednotlivých lokalitách povoľovali, na tribúnach však nesmelo byť viac osôb ako 30 % z maximálnej kapacity.

 

Finále Ligy majstrov za iných opatrení 

"Tento limit už nie je potrebný," uviedla v stredu UEFA. Stále však platí jej nariadenie o tom, že na jednotlivých súbojoch nesmú byť v hľadisku priaznivci hostí. Toto obmedzenie stratí platnosť v druhej polovici mája pred finále Ligy majstrov, ktoré je naplánované na 29. mája do tureckého Istanbulu.

 

img

 

Príprava na EURO
Uvoľnenie opatrení zo strany UEFA sa očakávalo, keďže na odloženom Eure chce mať aj priaznivcov. A to v každom z dejísk. Jednotlivé hostiteľské mestá teraz majú priestor na to, aby riadiacemu orgánu predostreli svoje predstavy o tom, ako by mohli fungovať aj s fanúšikmi na tribúnach, hoci v obmedzenom množstve.

 


Odložené ME 2020 sa uskutočnia od 11. júna do 11. júla 2021 v dvanástich mestách z dvanástich krajín. Súčasťou kontinentálneho šampionáte bude aj slovenská reprezentácia, ktorá dve stretnutia v skupine odohrá v írskom Dubline a jedno v španielskom Bilbau.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies