Niekoľko stoviek obyvateľov v Bratislave vyjadrilo nesúhlas s okupáciou Ukrajiny

NETKY.SK • 24 Február 2022, 06:30 • 2 min
Niekoľko stoviek obyvateľov v Bratislave vyjadrilo nesúhlas s okupáciou Ukrajiny

BRATISLAVA - Niekoľko stoviek ľudí sa v stredu podvečer zišlo pred Veľvyslanectvom Ruskej federácie v Bratislave, aby vyjadrili solidaritu s Ukrajinou a nesúhlas so vstupom ruskej armády na jej územie.

slovakia

left justify in out

Cieľom občianskej akcie bolo vyjadriť nesúhlas s bezprecedentným aktom agresie proti suverenite Ukrajiny a podporiť mier a slobodu východného suseda SR. Snahou bolo tiež brániť demokraciu, slobodu a prosperitu Slovenska.

 

img

 

„Chceli sme vyjadriť to, že Slovensko má aj ľudí, ktorým záleží na mieru a slobode. Vpád ruských vojsk do Ukrajiny vnímame ako ohrozenie našej suverenity. Vyjadriť sme chceli tiež solidaritu s Ukrajinou," povedal Majo Kulich.

 

Pokojným stretnutím chceli zároveň vyslať signál slovenským politikom, že obyvatelia Slovenska sú proti tejto vojne. „Vnímame, že sociálne médiá veľakrát manipulujú mienku určitej skupiny ľudí, ktorá na Slovensku veľmi kričí a dáva to pocit, ako by Slovensko podporovalo ruskú teóriu pravdy, ktorá neexistuje," poznamenal Kulich. Či budú v obdobných akciách pokračovať, organizátori ešte nevedia. Závisieť to bude od ďalšieho vývoja situácie. Tých, ktorí chcú rovnako vyjadriť svoj nesúhlas, vyzvali, aby sa pripojili. Apelujú na pokojné stretnutia.

 

img

 

Ruská federácia uznala nezávislosť separatistických entít na východe Ukrajiny - tzv. Doneckej ľudovej republiky a Luhanskej ľudovej republiky. Lídri Francúzska, Nemecka a Spojených štátov označili rozhodnutie ruského prezidenta Vladimira Putina za "jasné porušenie minských mierových dohôd" a avizujú, že to nezostane bez odpovede. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj považuje krok Kremľa za "porušenie suverenity a územnej celistvosti" Ukrajiny.

 

Prečítajte si: Putin oznámil vojenskú operáciu vo východnej časti Ukrajiny!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies